Ruleta europeană se joacă folosind o roată care constă în 36 de casete cu număr, o singură casetă cu 0 și un tabel de pariuri format din diferite opțiuni de pariere. Obiectivul principal este de a ghici care este numărul câștigător de la fiecare rotire. Pur și simplu plasezi pariul pe un număr sau grup de numere de pe masă, stabilind care este valoarea mizei și care este tipul de pariu pe care jucătorul alege să-l plaseze.

ruleta europeană
Photo by Krissia Cruz on Unsplash

Acesta poate opta între pariurile interne și între cele externe, fiecare dintre acestea având un mod diferit de selectare a numărului/numerelor de pe o linie. După ce toate pariurile au fost plasate de către toți jucătorii, roată va fi învârtită. Câștigătorii vor fi determinați pe baza numărului pe care a aterizat bila. Pariurile câștigătoare vor fi apoi plătite în mod corespunzător și va fi lansată o altă rundă de pariere.

Trebuie să iei în considerare acele platforme cu jocuri ca la aparate care îți oferă și versiuni multiple ale ruletei europene. Cele mai multe variante ale jocului oferă opțiunea “en prison”, aceasta fiind o caracteristică specială de pariere care îți pune pariul în așteptare atunci când bila cade pe zero. Dacă pariul tău iese în timpul următoarei runde, atunci vei obține suma pariată în întregime înapoi. “En prison” este o opțiune bună pentru a recupera o parte din pierderile tale.

Învățarea modului de a juca ruleta europeană este distractivă și ușoară, mai ales dacă știi care sunt cele mai avantajoase opțiuni de pariere. În cazul în care un jucător plasează un pariu extern (Roșu / Negru, Par / Impar, Mare / Mic) și numărul câștigător este 0, atunci poate profita de regula „en prison”. După cum am explicat mai devreme, jucătorul va primi fie 50% din pariul său, fie întregul pariu va fi închis. În cazul în care pariul închis se dovedește a fi câștigător la următoarea învârtire a roții, acesta va fi eliberat și jucătorul îl va recupera fără câștiguri.

În cazul în care bila cade pe zero la următoarea învârtire a roții, devine rezolvarea problemei  depinde de locul în care se joacă jocul de ruletă. Există patru variații ale regulii „en prison”, în funcție de locație:

  • În Hamburg, 50% din valoarea pariurilor externe vor fi înapoiate jucătorului, atunci când bila aterizează pe 0.
  • În Berlin, dacă bila cade pe 0, pariurile externe vor fi închise. Pariul închis va fi returnat jucătorului, dacă acesta va fi câștigător la următoarea învârtire a roții. În cazul în care bila cade pe 0 la următoarea rotire, pariul va fi predat casei. În Berlin, jucătorii au dreptul să solicite eliminarea pariului închis de la un pariu de tip even-money la altul.
  • În Franța, la un număr de cazinouri pariul este plasat pe o linie de „șanse egale”. În cazul în care jucătorul face un pariu pe culoare (de exemplu, negru), dar numărul câștigător este 0, pariul va fi plasat pe linia de mai jos. În cazul în care bila cade pe un număr de negru, pariul va fi eliberat jucătorului (plătit). Dacă bila aterizează pe un număr de roșu, pariul va fi predat casei. Dacă următoarea/următoarele rotire / rotiri este / sunt pe 0, pariul rămâne pe linie, până când bile aterizează pe un număr de roșu sau negru. În loc de opțiune de “en prison” jucătorului i se permite, de asemenea, să renunțe la 50% din pariu.
  • În Olanda, dacă bila cade pe 0 timp de două ori consecutiv, pariul va fi „dublu închis”. În acest caz, jucătorul va trebui să facă două pariuri câștigătoare consecutive pentru a elibera pariul inițial. În cazul în care bila cade pentru a treia oară pe 0, pariul va fi predat casei. La fel ca în alte părți ale Europei, jucătorul poate, de asemenea, să aleagă să-și recupereze 50% din pariul inițial.

Unul dintre cele mai importante avantaje în a juca ruleta europeană la un cazinou online este accesul la bonusurile extraordinare care sunt oferite de către aceste platforme. Înainte de a a-ți configure un cont de joc, asigură-te că platforma la care vei juca ruletă europeană este una legală și licențiată. Apoi, poți profită la maximum de aceste bonificații pentru a juca jocul tău preferat, fără niciun fel de risc și cu șanse maximizate de câștig.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu