Deja avem telefoane mobile cu amprentă sub ecran, din din primăvara lui 2019 Galaxy S10 va debuta pentru Samsung cu acest nou feature. Inițial s-a dorit implementarea lui în noul Note9 lansat oficial pe începutul acestei luni, dar a picat.

amprentă sub ecranSe pare că atât Samsung cât și Apple vor să dezvole această tehnologie pe propriile terminale, tocmai pentru că ne dorim să vedem telefoane cu ecran edge-to-edge fără margini, doar ecran. Mult mai fragile, mult mai casabile, însă acesta este trendul.

FUD vs FOD

FUD (Fingerprint Under Display) este tehnologia folosită de cei de la Vivo pe X21 pentru a detecta amprenta utilizatorului și de a debloca terminalul, adică senzorul reflectă o lumină emisă de senzorul de sub ecran.

FOD (Fingerprint On Display) această tehnologie este aleasă de Apple și Samsung, pe de altă parte vine cu un sistem mult mai precis și mai sigur, pentru că atunci când atingem cu degetul ecranul, senzorul prin recunoaștere ultrasonică procesează amprenta.

Până atunci, rămâne să vedem ce noutăți vor mai scoate producătorii în acest sfârșit de an. Se anunță o competiție acerbă, mai ales că vom avea noi terminale iPhone, un nou OnePlus 6T cu 5G dar și alte noutăți.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu