Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat un proiect de modificare a normelor asigurărilor auto din România, iar principala modificare este formularul de constatare amiabilă care în caz de accident va putea fi completat electronic. Digitalizare nenică!

Formular de constatare amiabila in format electronic in curand

Sună bine, dar mai durează până va fi pus în aplicare. De ce? Păi ai nevoie de semnături OLOGRAFE! Acestea vor putea fi folosite cel mai probabil odată cu noile buletine cu cip ce vor fi implementate la sfântul așteaptă.

În cazul completării formularului de constatare amiabilă de accident în format electronic, datele completate și semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule, implicate în accident, sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul.

Soluția tehnică va fi implementată de BAAR același care se ocupă și de implementarea verificării polițelor RCA valide în timp real de către Poliția Română printr-o aplicație. Proiectul va intra în vigoare în 90 de zile de publicarea sa în Monitorul Oficial.

Sursă: digi24.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu