Citeam la Mihai pe contul său de Facebook că a primit de la DSP două amenzi de 3000 lei pentru că nu a completat acest formular digital pentru intrarea în România. Formularul PLF creat de STS pe platforma lor, care subit dupa 15 zile se ștergea automat!

Formular digital pentru intrarea in Romania - PLF

6000 lei pentru un câcat de formular implementat românesc de niște cretini?!

Acum să luăm fiecare informație în parte și să le discutăm pentru că avem ce discuta.

PLF a fost introdus în România pe 20 decembrie 2021, iar fiecare cetățean care intra în România trebuia să îl completeze online cu MINIM 24 ore înainte de intrarea în România. Atunci când ajungeai la vamă și prezentai actele nimeni nu te întreba nimic, urmând apoi să primești amenda acasă, fie 2000 lei fie 3000 lei în funcție de cum aveau ei chef!

Ai crezut că ai scăpat? Ai fost prin alte țări în concediu și te-ai întors în România și ai completat PLF cu 24 ore înainte ca să fii în regulă? Bun, tot ai primit amendă acasă că nu ai completat formularul vieții.

DE CE?!

Să vă spun de ce: sistemul conceput de STS (da, aceeași cretini care se ocupă și de certificatele covid) au pus ca aceste documente SĂ EXPIRE DUPĂ 15 ZILE! Cei de la Poliția de Frontieră împreună cu DSP au verificat aceste documente după cele 15 zile de la intrarea ta în țară și ce să vezi, NU AI COMPLETAT PLF îți dăm direct amendă!

Normal că „nu l-ai completat” că doar ce or trecut cele 15 zile și a fost șters din sistem, iar în momentul în care ei te-au verificat tu nu apăreai cu documentul în sistem. ȘAH MAT!

Este mare scandal pe această temă în online, însă televiziunile nu zic nimic, tac mâlc pentru că așa e normal într-un stat bananier în care suntem conduși de niște tâmpiți care fac legi și sisteme informatice pe genunchi!

Astăzi 03.02.2022 a fost aprobată OUG inițiată de Ministerul Sănătății pe data de 26 ianuarie 2022 care aduce următoarele modificări:

  • Formularul digital pentru intrarea în România PLF trebuie completat cu 72 de ore înainte de intrarea în România sau în maxim 24 de ore după intrarea în România;
  • Datele stocate vor fi disponibile 6 luni de zile, nu doar 15 zile ca până acum;
  • Vor fi introduse câmpuri pentru CNP, CI și Pașaport;
  • Poliția de Frontieră este obligată să verifice existența formularului PLF în vamă;
  • Amenda pentru date eronate sau pentru necompletarea formularului PLF va scădea de la 2000-3000 lei cât este în prezent la 500 lei;
  • Persoanele care fac transport de marfă, terestru, avion sau pe nave sunte exceptați de la completarea formularului PLF;
  • Procesul verbal de constatare a contravenției emis de DSP trebuie să aibă semnătura persoanei care l-a întocmit și poate fi contestat doar pe raza Judecătoriei unde DSP își are sediul;

Acestea sunt modificările aduse astăzi acestui minunat formular digital PLF impus de cretinii din Europa care obligă statele să îl implementeze! Nu este destul faptul că aveți QR, că sunteți vaccinați cu 2-3-4-5 doze, că sunteți verificați la orice minut pe unde mergeți, acum trebuie să faceți și dosar cu șină și să scrieți de mână pe unde ați umblat, cu cine și de ce.

Cei de la USR au depus un proiect prin care cer ca astfel de măgării în care cetățenii româniei sunt puși în acest moment să plătească amenzi imense pentru incompetența statului, să fie după cum urmează:

  • Anularea amenzilor contravenționale stabilite în baza art. 4 alin. (1) din OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, precum și a obligațiilor fiscale accesorii acestora, neachitate până la acest moment.
  • Amenzile care au fost deja achitate, parțial sau integral, vor fi restituite persoanelor sancționate.
  • Datele cu caracter personal completate de românii care intră în țară vor fi stocate timp de 6 luni de la momentul completării formularului, față de cele 15 zile prevăzute acum în OUG 129/2021.  s-a aprobat astăzi 

Până în acest moment sunt peste 50.000 de români care au fost amendați eronat deși în cele mai multe cazuri nici nu au fost întrebați la vamă dacă au sau nu formularul PLF completat fie l-au completat și a expirat!

Conform spuselor secretarului de stat al Ministerului Sănătății, cei care au fost amendați TREBUIE NEAPARAT SĂ CONTESTE ÎN INSTANTĂ această amendă, iar dacă soluția instanței este să plătească amenda, atunci vor plăti doar 500 lei în loc de 2000-3000 lei cât a fost amenda inițială!

Aceasta este RO-MÂ-NI-A  NOR-MA-LĂ a lui Klaus Iohannis, Florin Cîțu și echipa câștigătoare!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu