Mă bucur că generația tânără de 18 ani nu vrea să muncească pe salarii de 1500 lei, iar fluxul de personal din companiile mari și medii este din ce în ce mai mare datorită prostiei românești. Pentru că suntem obișnuiți cu mult și prost, nu facem schimbări decât atunci când suntem cu, cuțitul la os.

Să luăm un exemplu: compania Miraj SRL (numele e pur fictiv).

Compania Miraj se laudă că e de 10 ani pe piață și vinde produse. În firma Miraj lucrează 200 de oameni, iar 80 din ei sunt în depozit, restul sunt prin departamente iar restul în conducere. Atât în conducere cât și în departamente salariile sunt peste 4000 lei + bonusuri. În schimb în depozit, șoarecii sunt plătiți cu 1500 lei.

Photo by jesse orrico on Unsplash

După 1 an de zile, în depozit au mai rămas 40 de oameni iar fetele de la HR nu mai știu ce să facă sunt disperate că oamenii tot vor să plece, iar alții nu vor să se angajeze. Fluxul de personal în depozit este exact ceea ce oferi, adică ceri mult și oferi puțin.  Vin stau 2 săptămâni, pleacă. Abia atunci când salariile vor fi motivante atunci fluxul de personal va scădea, iar oamenilor le va păsa de firma ta și vor munci cu drag.

În schimb acolo sus în management, statisticile iasă, te lauzi cu contracte mari, clienți, bla-bla dar uiți că totul vine de jos, acolo unde fraierii muncesc pentru tine.

Mă bucur că generația tânără nu vrea să mai lucreze, ci vor să stea și să ia bani mulți, poate așa în felul ăsta companiile mari îi vor răsplăti așa cum trebuie și nu își vor mai bate joc de oamenii care chiar muncesc.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG