După ce inflația a ajuns la 15%, Guvernul vrea să ne omoare de tot cu taxe și impozite. După publicarea în Monitorul Oficial, toate firmele de curierat vor fi obligate să raporteze la ANAF detalii despre persoanele care au comandat online și au plătit ramburs cash.

Firmele de curierat vor fi obligate să raporteze la ANAF detalii despre persoanele care au plătit ramburs cash la comenzile online

Ce informații vor fi transmise:

  • numărul de înregistrare și data trimiterii poștale;
  • datele de identificare a expeditorului;
  • numele și prenumele în cazul persoanelor fizice și denumirea în cazul persoanelor juridice destinatare;
  • adresele de expediție respectiv livrare;
  • contravaloarea bunului livrat.

Eu nu înțeleg cum dau ăștia legi retroactive. Pentru că avem și GDPR nu mă poți obliga tu Statul Român pe mine, utilizatorul să îmi dau acceptul pentru ceva din trecut, iar eu unul nu sunt deacord cu prelucrarea datelor mele personale, uite așa. Nu mă aflu în grupa de rambursari, pentru că fac comenzi atunci când am nevoie de produse și le plătesc tot timpul cu cardul ca să nu stau să mă chinui cu număratul banilor. De cel puțin 3-4 ani plătesc doar cu ceasul, iar pe perioada pandemiei nu am mai pus mâna pe portofel.

Deci furnizorul are obligați să păstreze timp de 5 ani de zile aceste date colectate și trebuie să informeze clientul asupra acestui lucru în mod explicit prin completarea unei declarații pe propria răspundere de către client. Oare cum se va face asta? De mână în dosar cu șină și pusă la Poștă?

Este incredibil să vezi atâta incompetență din partea celor care ne conduc! La pachet cu Dulapul sau Ficusul care a ieșit la televizor și a spus: „Avem o creștere economică peste așteptări. Trebuie să mergem înainte, cu motoarele turate”.

Chiar nu știu ce fumează ăștia, dar e ceva de proastă calitate, în timp ce românii sunt tot mai strânși cu ușa din cauza facturilor umflate la energie, gaz, scumpirea mâncării, a traiului, a medicamentelor și ei vin să ne închidă gura cu cei 200 lei adăugați la salariul minim neimpozitabili? Pe bune?

Sursă: digi24.ro via hotnews.ro


#update

19.05.2022 – 09:38 – ANAF va verifica tot ce înseamnă vânzări pe toate platformele online, una dintre acestea fiind OLX unde se vând multe produse fără documente de proveniență și aici mă refer la cele noi. Unii și-au făcut chiar un mod de trai din asta, neplătind taxe către statul român. O altă formă de evitare a taxelor sunt magazinele online, care cumpără dintr-o parte și vând la clienți doar cu ramburs cash, facturi fictive și fără taxe plătite către statul român. Hai că ne revenim ușor ușor. Ulciorul nu merge de multe ori la apă e o vorbă din popor.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu