Nu ducem lipsă de legi sau de modificări ale Codului Rutier, ducem lipsă de civilizație și bun simț. Faza scurtă ar putea deveni obligatorie pe toate drumurile nu doar pe cele express/europene sau autostrăzi.

becuri h7

Într-un proiect de lege se cere modificarea legislației pentru aprinderea becurilor la mașină pe toate drumurile. Din păcate, sunt foarte mulți șoferi care merg cu farurile oprițe pe ceață, ploaie sau condiții meteo nefavorabile.

Pentru aceștia aș propune ca amenda să fie de 1500 lei, 90 de zile fără permis și introducerea examenului auto la depășirea celor 90 de zile de suspendare pentru că pun în pericol siguranța participanților la trafic.

De legi suntem buni, doar că mai trebuie ca Poliția să își facă treaba și să circule prin oraș, intersecții să vadă cum se circulă haotic, fără semnalizare, fiecare în legea lui. După ce îi vom liniști pe acești șoferi sunt sigur că vom reuși să combatem și „ui pe prostu asta circulă cu luminile stinse pe ploaie/ceață”.

În aceeași categorie intră și cei cu DRL-uri (Daylight Running Light) care uită că stopurile nu se aprind, iar cei din spate nu îi văd pentru că nu au nici un bec aprins! Aici, aș introduce și amenzile date pe baza filmărilor de pe camerele video din bordul mașinii. Youtube-ul e plin de astfel de specimene.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

  • Atata vreme cat permisul de conducere se ia cum se ia si la suspendarea lui nu exista cateva ore obligatorii de educatie civica in trafic, nu se rezolva nimic! Tot la fel cum umbla aia cu lumini stinse in conditii aiurea de trafic, tot la fel umbla altii cu proiectoarele alea non-stop, desi legislatia e clara in sensul asta. In concluzie, legi peste legi si amenzi peste amenzi nu rezolva nimic.

  • DRL-ul pentru asta a fost introdus,trebuie să fii văzut când te apropii,în special din sens opus. Stopurile se aprind noaptea și sunt oricum vizibile. Sistemele inteligente(automate) de pe mașinile mai noi asta fac,aprind luminile funcție de lumina de afară!!!

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu