Am de mult timp postul asta in gand, dar nu am vrut sa il scriu, insa acum m-am hotarat si va spun sincer Facebook will ruin your life. Scopul Facebook a fost distrugerea hi5, myspace sau alte siteuri sociale, si comasarea lor intr-un singur loc, si anume Facebook.

El se imparte in doua categorii, bune si rele. Sa incepem cu cel bun, la inceput te bucurai ca iti vezi prieteni, colegi, neamuri toti in cercul tau de prieteni si reiei legatura cu ei. Apoi incepi sa adaugi articole, stiri, locatii si reviewuri la anumite localuri din tara si lume.

Apoi incepi sa consumi tot mai mult facebook, sa devii dependent, sa fii nervos, sa intrii intr-o stare de “consumator”. Aici vine partea nasoala. Dupa ce te-a prins virusul, devii dependent si trebuie sa consumi. E clar ca facebook pentru serviciile de spionaj este mana cereasca, acestia avand acces la informatii personale, locatii, istoric plus multe altele.

ruin your life

Cateva intrebari care ne dau de gandit:

  • De ce dealerii de droguri nu consuma?
  • De ce doctorii care te opereaza la ochi sa te scape de ochelari poarta ochelari?
  • De ce? Pentru ca stiu ceea ce ofera.

Nu iti spun sa iti inchizi contul de facebook, iti spun doar sa ii acorzi mai putin timp, pana cand il vei utiliza doar ocazional, sa vezi pe bune ce mai fac prietenii si familia ta.

Si eu sunt dependent si incerc sa ma las, insa eu il folosesc in alte scopuri acum. Pe sfarsitul anului Mark a schimbat algoritmul newsfeed unde nu mai vedeai prieteni doar reclame si articole false despre una sau alta.

Zilele trecute, fondatorul Facebook spunea va schimba din nou algoritmul si va separa lucrurile personale de stiri si articole. Din punctul meu de vedere as face o aplicatie separata dedicata articolelor si stirilor!

Intrebare: Esti dependent de Facebook? Renunta 1 saptamana la el!

 

 

A fost greu sa iti imaginezi cateva zile fara? Clar, raspunsul este DA, esti dependent. Urmareste urmatorul videoclip.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu