De-a lungul timpului Facebook a adăugat tot felul de opțiuni în aplicația sa pentru tracking, locație, contacte, recunoaștere facială, reclame targetate, plus multe altele pentru a putea crea o bază de date cu toate informațiile preluate de la utilizatori.

Chiar dacă utilizatorii opresc anumite servicii acestea rămân totuși active vezi toate cazurile din ultimii ani.

Se pare că targetul lor pentru noul sistem de operare este să aducă realitatea augmentată în diferite sisteme hardware cum ar fi Oculus VR, boxe inteligente, poate chiar și o tabletă personalizată.

Sunt curios dacă țintesc către piața mobilă, iar soluția lor să vină ca și un concurent pentru Android sau iOS. În trecut au încercat ceva cu HTC dar au renunțat la fel de repede precum au început.

Din surse, Facebook și-a tras un office dedicat pentru acest proiect alocând undeva la 4000 de ingineri într-o zonă din California. Noua locație va include și o zonă de hands-on pentru produse înainte de cumpărare.

Cei de la Windows au încercat să intre pe piață cu al lor Windows Phone însă după câțiva ani de zile au renunțat pentru că e greu să te bați cu iOS sau Android. Aceeași soartă va avea și HarmonyOS a celor de la Huawei din punctul meu de vedere.

Din punctul meu de vedere, în anii ce vor veni tehnologia care va exploda este 5G cu IoT (internet of things). Trăim într-o lume în care viteza și informațiile circulă foarte repede iar inter-conectivitatea cu tot ce ne înconjoară este tot mai necesară fie că vorbim de viața noastră privată de acasă sau cea de la lucru sau cea publică.

Tu ai încredere în Facebook? Ți-ai instala un sistem de operare creat de ei ca și daily use?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu