Pentru că Cambridge Analytica și pentru că pot și nu îi interesează de nimeni, Facebook vrea acum acces la contul bancar al utilizatorilor pentru a veni cu soluții “personalizate” de produse și servicii, adică reclame băgate pe gât targetat.

contul bancar

Acum ceva timp vroiau datele de sănătate și fișa fiecărui utilizator de la marile spitale din US, iată că acum au cerut băncilor din US acces la datele clienților. Vor să știe istoricul tranzacțiilor, ce bunuri ți-ai cumpărat, câți bani îți intră în cont, cât cheltui, tocmai pentru ați livra reclame targetate pe interesul tău!

Faptul că bagă la înainte aplicația Messenger cu ajutorul căreia să poți face plăți online, nu cred că accesul la datele bancare ar fi cea mai potrivită soluție. Ei probabil o dau cu aia “doar să îți verifici balanța” însă ei vor avea acces complet la toate datele, exact ca și varianta cu acces la contacte, după îi spamează pe toți că X are cont, fă-ți și tu. Aici mai putem aminti și noua opțiune de recunoaștere facială. sau accesul la microfon.

Cred că în curând, facebook va deveni o amintire, cel puțin pentru mine. Voi alege să renunț la cont!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu