Mark a anunțat căci compania sa va încerca să combată efectul fake news mult prea răspândit printre utilizatorii rețelei. Majoritatea folosesc conturi fictive, iar cu ajutorul lor influențează oamenii, care la rândul lor în influențează pe restul.

În prima fază Facebook a schimbat modul de propagare al știrilor prin timeline (news feed) la fel cum au anunțat că aplicația lor Messenger e plină de porcării. Apoi combatarea în viziunea lui Mark înseamnă să întrebe utilizatorii dacă e fake sau nu? Pe bune?

Parcă aveau o „asistentă inteligentă” care verifica singură asta după mai multe criterii, acum au dat-o afară? În ultimii 2 ani atâtea report am dat de nu îmi vine să cred plus hide all pentru zeci de surse de fake news. Pot spune dinainte că o să fie un fail, mai ales că acele site-uri raportate de mine și de alții încăse sheruiesc prin timeline.

share la articolele citite

Nu știu în ce măsură poate Twitter să oprească propaganda rusă sau orice altă propagandă. Da, conturile fake sau raportate pot fi închise, dar se deschid altele și toată lumea e fericită.

Oare, nu putem să ne înregistrăm pe bază de buletin?


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu