În plin scandal Facebook începe să scoată la iveală toate dedesubturile aplicațiilor pe care le deține. După Cambridge Analytica, iată că acum Facebook recunoaște că îți scanează conversațiile pe care tu le ai în Messenger, aplicația separată de Facebook.

Era și normal să se întâmple asta, pentru că atunci când Mark te-a atras în capcana Facebook, era socială, unde toți pot deveni zei, trebuia să te gândești că acele date, vor fi colectate, chiar și local, iar dacă cineva își bagă nasul (NSA, FBI, CIA, etc) și vrea să afle cheștii le poate afla doar cu un click. ZBANG!

scanează conversațiile

Bula s-a spart, lumea devine deja paranoia, fraierii încă țin cursuri despre social media, iar alții mai fraieri și plătesc pentru asta. Știți foursquare? Să dai check-in că primești puncte? Știți chestiile alea unde tu dai click pe o reclamă cu un telefon, iar apoi toate celelalte site-uri pe care le vizitezi îți arată reclame cu acel telefon?

Suntem o nație de consum, vedem, cumpărăm, aruncăm și iar cumpărăm. Chiar dacă avem sau nu nevoie, dorința aceea de a da click și de a cumpăra fără motiv se activează atunci când „vedem reclama favorită”.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu