Dar nu te gândi că vorbim de un Proiect de Sănătate așa cum am vrea noi, ci unul în care să colecteze atât de multe date de la spitale, despre tine ca și pacient, boli pe care le ai, ce tratamente ai urmat, dar și multe altele. Datorită scandalului Cambridge Analytica, acest proiect secret a fost oprit.

Gândește-te ce s-ar fi întâmplat cu informațiile tale dacă ajungeau la hackeri? Vine X care are nevoie de un rinichi funcțional de dimensiunea y, dă un search, te găsește și zbang ai dispărut de acasă. Trafic de copii, transplant, doamne, nu pot să cred că vreun spital va putea face așa ceva cu clienții săi!

Proiect de SănătateOricine v-ar spune că Facebook are intenții bune, minte, nu există așa ceva, vorbim de bani, vorbim de date cu ținte directe și o bază de date cu toate informațiile oamenilor.

CNBC a descoperit întenția celor de la Facebook, unde mai multe spitale au fost abordate de companie, pentru a veni cu un nou proiect Profilul Pacientului care să îi ajute. Sanki! Ei le-au spus spitalelor că după ce vor primi datele pacienților, aceștia vor fi trecuți ca anonimi.

Niciodată în aceste discuții nu s-a pus problema de acceptul pacientului asupra datelor sale! Mă bucur să văd că CE nu a stat degeaba și a introdus GDPR care va fi live din 25 mai 2018 iar datele tale nu mai pot fi prelucrate așa de ușor.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu