Si vor mai sta jos suficient. In jurul orei 18.30 serviciile Facebook, Instagram, WhatsApp si Messenger au disparut de pe harta internetului. Cum?

activarea microfonului
foto: wccftech.com

Simplu, un nene a implementat un change direct in productie blocand accesul din exterior catre serverele lor. Asta inseamna ca nimeni nu mai are access la hosturi, fiind necesara interventia on-site. Adica, un nene sa mearga in DC (data center) si sa faca roll back la ultima modificare.

Si daca nu merge? Atunci e nasol. Va merge pana la urma doar ca e nevoie de timp si de un backup. Sper ca aveau backup bajetii astia de la facebook.

Pe langa ei si cei de la Google Cloud si Amazon AWS au anuntat ca au probleme intermitente cu conexiunile la servere.

Twitter a inregistrat cel mai mare numar de utilizatori activi de cand este platforma. Toata lumea a venit sa ciripeasca desi nu au mai facut-o de ani de zile. La un moment dat si Twitter a inceput sa faca figuri.

Imi pare rau la doamnele influenkarite ca nu mai au unde sa isi puna pozele cu fesele.

Nu va speriati, exista viata si dupa Facebook.

#update – iată ce spune facebook:

Our engineering teams have learned that configuration changes on the backbone routers that coordinate network traffic between our data centers caused issues that interrupted this communication. This disruption to network traffic had a cascading effect on the way our data centers communicate, bringing our services to a halt.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu