Te-ai întrebat de ce atunci când stai mai mult pe Facebook ți se încălzește telefonul și îți scade bateria așa de repede? E simplu, camera ta, microfonul și locația sunt pornite pentru a te spiona, a afla ce faci, ce ai în jur pentru a te targeta cu reclame.

Doi tipi pe twitter au descoperit acest bug, pe care l-au trimis la toate publicațiile mari din lume ca să afle și lumea ce face Facebook a nu știu câta oară.

Sper ca și de această dată, compania să fie amendată cu multe milioane de dolari sau chiar să fie închisă. Dacă vă uitați la cele două thread-uri pe Twitter o să observați că sunt mulți utilizatori care pot reproduce acest “feature”.

Ca primă măsură, am oprit accesul Facebook și Messenger la Cameră, Microfon și Locație. Te îndemn să o faci și tu. Se pare că această descoperire se întâmplă doar pe iOS nu și pe Android. Sunt curios cum va reacționa Apple, mai ales că foarte mulți utilizatori i-au tăguit și au cerut explicații.

Cum oprim Facebook și Messenger să mai aibă acces la cameră și microfon?

Simplu, trebuie să mergem în setările iPhone-ului la această adresă și debifăm cele două opțiuni. Eu am ales să opresc și Messenger pentru că nu folosesc audio și nici camera, o folosesc pe cea standard din iOS.

Settings → Privacy → Camera & Microphone → Facebook & Messenger OFF.

Eu am încercat să reproduc acest bug, însă pe iPhone Xs Max nu reușesc.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu