Facebook Meta

Pe sfârșitul lunii octombrie, Mark Zuckerberg a anunțat căci compania mamă a Facebook, Instagram, WhatsApp se va numi Meta.

Facebook Meta

M-am uitat puțin peste clipul de prezentare a Metaverse și am rămas plăcut surprins de ceea ce ne poate oferi tehnologia din viitor. Sunt un pic sceptic de ceea ce vom deveni în următorii 5-10 ani.

În ultimii 15 ani am început să fim dependeți de telefoane și tehnologie, gadget-uri și automatizări.

Vrem să ne facem viața mai simplă folosind tehnologia actuală, însă ceea ce promite Facebook prin realitatea virtuală sau augmentată, vom ajunge să fim dependeți mai mult de telefon, ochelari cu cameră sau cască dedicată pentru AR/VR.

În prezentarea lor au anunțat și o pereche de ochelari Ray-Ban de doar 299$ cu ajutorul cărora vom putea crea spații virtuale, vom putea crea un avatar al nostru, vom putea interacționa cu alte persoane online, etc.

Sunt foarte multe lucruri de pus la punct, mai ales că cei din spatele acestei realități virtuale Metaverse lucrează de mult timp la această tehnologie pentru a o aduce în stadiu prezentat de Mark.

Ei spun că vom putea lucra la birou, vom putea folosi WhatsApp, Messenger sau orice alte softuri pentru a ne face viața/munca mai ușoară. Dude, eu nu cred că statul cu o cască pe cap 8 ore te va ajuta în vreun fel, cel puțin nu acum, poate peste 20-30 ani.

Este frumos, interactiv, poți face multe chestii, de la antrenori personali de fitness care să facă cu tine exerciții până la chefuri cu prietenii sau chiar sex virtual.

O altă problemă ar fi maparea sau crearea spațiilor virtuale. Cum se crează ele? Păi trebuie scanate, folosiți senzori și apoi urcați în platformă pentru a putea fi interpretați în mod grafic 3D. Deci vom ajunge să ne facem propria casă virtuală pe care o vom putea împărți cu prietenii, desigur, tot virtual.

Facebook AR Realtime

*poza de mai sus este la 1:04:19 min

Toată conferința este prezentată într-un clip de 1h20 min pe Youtube, iar dacă aveți timp vi-l recomand.

Până atunci, gândiți-vă la ce vom face peste 20-30 ani. Unii vor îmbătrâni frumos, iar alții vor ajunge să facă ceva cu viața lor, sper.

Putere de procesare, ingineri și un software de calitate cred că ar face diferența. Spun asta pentru că Apple dezvoltă și ei în secret o astfel de tehnologie bazată pe AR/VR. Detalii în acest articol.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu