S-a descoperit un patent al companiei Facebook cu ajutorul căruia de la distanță se poate face activarea microfonului din telefon. Scandalul recent în care aplicația de Facebook cerea request de super user se pare că nu se termină aici.

recunoașterea facială pe facebookA trecut și scandalul Cambridge Analytica, nu s-a întâmplat nimic, ba mai mult Mark a mutat firma din Europa în Irlanda și încearcă să scape de toate acuzațiile aduse până acum. Cred că s-a ajuns prea departe cu această rețea, motiv pentru care am renunțat la aplicația Facebook pentru iPhone, pentru că era o mizerie, și este în continuare, iar din când în când utilizez facebook.com pe browser în Safari.

Pe iOS nu avem aplicația Facebook Lite așa cum se regăsește pe Android în Google Play.

În actele acelui patent de ascultare fără acordul utilizatorului acesta era targetat pentru reclamele de la televizor, însă el poate fi folosit oricând mai ales că sunt cazuri unde persoanele au vorbit despre anumite produse, iar când au deschis browserul le-au fost livrate reclame cu acele produse.

Cu cât tehnologia avansează, este tot mai greu să nu cădem pradă giganților. Așa că, vă recomand să vă luați un router cu WPA3, să dezactivați locația la dispozitive pentru toate aplicațiile gen Facebook, WhatsApp, Instagram sau oricare alta doriți, nu dați acces din telefon (pe iOS poate fi blocat, iar pe Android doar din toamnă când se va lansa Android P) și încercat pe cât posibil să ieșiți din zona social media, e mult mai bine!

Mai țineți minte articolul în care Mark și-a făcut poză lângă un Macbook care avea bandă adezivă pe cameră? Îl găsiți aici. Oare, și-a băgat gumă Orbit în găurica de la microfon?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG