Chipseturile din silicon Huawei GPU Turbo fabricate de divizia celor de la Huawei, nu sunt considerate egale cu Snapdragon 845 sau Exynos 9810. Cel mai puternic chip în acest moment de la HiSilicon este Kirin 970, acesta ridicându-se la performanțele celor de la Snapdragon.

huawei gpu turbo

Huawei a găsit o cale prin care poate crește performanțele GPU, tehnologie pe care a numit-o GPU Turbo. Interfața EMUI 8.0 împreună cu sistemul Android aduc un nou suflu în managementul fișierelor de sistem, oferind rapiditate în execuție dar și o viteză crescută pentru a nu avea rezultate slabe, încetinite sau execuții întârziate ale aplicațiilor.

Tehnologia GPU Turbo crește dramatic procesarea grafică a telefoanelor inteligente, oferind aplicaților care folosesc intens partea grafică să ofere putere maximă fără să afecteze bateria, astfel vom vedea tot mai multe jocuri de o calitate extraordinară fără impact mare asupra bateriei. Huawei confirmă faptul că prin această tehnologie, poate crește eficiența procesorului grafic cu 60% și în același timp poate reduce puterea consumată cu 30%.

Dispozitivele carea rulează Kirin 960 și 970 vor primi acesta update, momentan este în stadiu beta din 15 iulie până în 30 iulie. În curând Huawei va lansa Kirin 980 înglobat cu GPU Turbo pentru viitoarele Mate 20 și Mate 20 Pro.

Se speculează și lansarea unui SoC Kirin 1020 care ar fi capabil de o performanță dublă față de 970.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu