Compania Ericsson a emis un comunicat de presă prin care specifica faptul că dorește o colaborare cu RDS pentru 5G în rețeaua Digi.Mobil. Adică toate echipamentele să fie făcute și importate de către ei.

5G în rețeaua Digi.Mobil

Ce înseamnă 5G?

Tehnologia 5G duce era comunicațiilor către un alt nivel, iar cel dorit este IoT adică Internet of Things. În lumea virtuală, vitezele de comunicare trebuie să fie foarte mari, pentru a face informația mai rapidă. De exemplu eu simt diferența dintre 100Mbps și cea de fiberlink 1Gbps.

“Colaborând cu Ericsson, vom putea beneficia de experiența și expertiza globală a echipei lor pentru a moderniza semnificativ rețeaua noastră radio, astfel încât să putem susține eficient creșterea constantă a consumului de date și Internet. Soluțiile tehnologice pe care le vom implementa vor aduce un plus de capacitate rețelei noastre, permițându-ne să ajungem la mai mulți consumatori din București, cel mai mare oraș din România, oferind, în același timp, servicii sigure și de o calitate superioară pentru utilizatorii existenți.”

5G sau a cincea generație de comunicații radio, tinde să îmbunătățească vitezele de comunicare dar și reducerea consumului de baterie pentru o mai bună implementare a IoT.

  • >10Mbps pentru mii de utilizatori;
  • >100Mbps pentru utilizatorii din zonele metropolitane;
  • Spectrul de eficiență mult mai mărit față de 4G;
  • Semnal mai bun, calitate mai mare dar și o acoperire mai bună;
  • Timp de răspuns aproape instant în comunicația dintre terminal și antenă în comparație cu LTE sau 4G.

5G în rețeaua Digi.Mobil

RCS-RDS dorește să ofere clienților săi cele mai bune soluții complete, având la bază internet de mare viteză prin fibră optică, televiziune digitală, telefonie mobilă și fixă dar și alte servicii adiacente.

Toate aceste modificări vor fi făcute în următorii 2-3 ani. Ceea ce mă bucură, este faptul că au investit masiv în rețea, iar semnalul 3G este peste tot, 4G e destul de bun, însă eu aștept VoLTE și VoWiFi pentru terminalele iPhone.

   50% reducere la abonamente – vezi oferta


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu