Miserupismul, digitalizarea și băieții din IT care stau bine pe salarii imense în sistemul bugetar, au făcut ca la Casa de Asigurări de Sănătatea Constanța să fi disponibile la liber 582 de fișiere excel cu datele paciențiilor, cnp, tratament și rețetele eliberate de la cele 87 de farmacii.

După ce CAS Constanța a lăsat la liber CNP-urile și tratamentele ale 130.000 persoane, au ajuns la concluzia că tot Recorder sunt de vină că au scris despre asta

Asta ca să înțelegeți de ce nu se vrea digitalizarea și trecerea tuturor dosarelor cu șină în online, pentru că unii își vor pierde locul călduț la buget și nu se mai pot face că muncesc. Bănuiesc că știți că erau decontate servicii medicale pentru morți, tot la Constanța, da?

Mai halucinant este faptul că CAS Constanța cred că cei de la Recorder poartă vina că au scris despre asta și nu ei că nu au protejat datele utilizatorilor. Ba chiar cei de la Recorder au fost contactați de o persoană de la casa de asigurări de sănătate ca să îi întrebe cum poate să șteargă informațiile respective din baza de date.

Am șters datele imediat ce ne-ați semnalat această eventuală breșă de securitate. Într-adevăr, parola era vizibilă în numele documentelor, dar nu credem că informațiile au fost preluate de prea mulți oameni. 

 

Era vorba de date care îi interesează pe furnizorii din industria farmaceutică. Au fost puse aceste parole simple pentru a fi mai ușor de reținut de către reprezentanții farmaciilor. Practic, erau CUI-urile farmaciilor.

 

Poziția noastră oficială este că incidentul constă în divulgarea parolei către dumneavoastră de către anumite persoane și faptul că ați accesat acele date.

 

– Reprezentant CAS Contanța

Știți cât a plătit Banca Transilvania când niște maluri cu ai săi angajați care făceau mișto au apărut pe net? 100.000 euro au plătit. Știți cât o să plătească CAS Constanța? 0, zero, zero!

Ce răspunde ANSPDCP celor de la Recorder privind o posibilă amendă:

Concret, legea nu prevede nicio amendă pentru încălcarea de către instituțiile publice a regulamentului privind protecția datelor, ci doar un avertisment și un plan de remediere.”

Deci pe scurt, legea e doar pentru fraieri!

Noapte bună, #slava !

Sursă: recorder.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu