În toamnă Apple a lansat programul Self Service Repair prin care utilizatorii pot să își repare iPhone-urile singuri. Samsung a preluat acest program și au lansat și ei Self Repair Program, iar acum Google le urmează exemplul cu telefoanele Pixel.

Google in colaborare cu iFixit ofera utilizatorilor posibilitatea sa isi repare singuri telefoanele Pixel

Anunțul celor de la Google prin care utilizatorii își pot repara singuri telefoanele Pixel folosind componente de la iFixit printr-un parteneriat încheiat între companii, vine după ce zilele trecute Parlamentul European a votat legislația care prevede „Right to Repair” adică dreptul fiecărui utilizator la reparații proprii fără să mai ducă dispozitivul într-un centru.

Sună bine, dar sună la fel de prost mai ales că vorbim de dispozitive care sunt greu de reparat, iar fără o mică experiență riști să îți distrugi telefonul și să îți pară rău că ai dat 2000 euro pe el.

Cei de la iFixit sunt recunoscuți în toată lumea pentru modul în care dezasamblează dispozitivele și mai mult pentru faptul că oferă documentații iar cei interesați vor avea o bază de date cu toate acestea.

Telefoanele Google care pot fi reparate de către utilizatori sunt Pixel 5a, 6 și 6 Pro.

Sursă: macrumors.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu