Băgat sub preș, un incident de securitate din 2021 a fost dezvăluit abia acum, de unde aflăm că două centre de date din Asia care ofereau servicii pentru companii ca Apple, BMW, Wallmart, Huawei, Microsoft și altele, au fost sparte de hackeri.

Două centre de date din Asia au fost sparte de hackeri care au obținut inclusiv acces fizic în clădiri

Cei doi mari operatori sunt GDS Holdings și ST Telemedia Global Data Centers, ambele oferă servicii de colocare pentru companii care pot să își instaleze propriile servere având deja disponibilă infrastructura necesară.

Peste 2000 de companii mari care au instalate servere în cele două centre de date au refuzat să ofere un punct de vedere privind acest incident de securitate. Peste 30.000 de camere de supraveghere au fost accesate folosind parola standard ce vine din fabrică și anume „admin” sau „admin12345”.

Partea cea mai dureroasă este că au obținut acces la datele despre utilizatori care aveau acces fizic în acele clădiri, iar conform firmei de securitate Resecurity care a raportat acest incident, hackerii au intrat fizic în clădiri.

Ce date, ce informații au reușit să copieze/acceseze încă nu se știe, cert este că unele conturi împreună cu parolele furate s-au folosit inclusiv în luna ianuarie 2023, deși ei spun că au forțat schimbarea tuturor parolelor blocând astfel accesul hackerilor.

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu