Instituțiile publice NU MAI AU VOIE să ceară dosar cu șină sau orice alt obiect de papetărie care să conțină copii după acte publice emise de instituții ale statului pentru a furniza un serviciu public.

Dosarul cu șină devine istorie copiile după acte publice emise de instituții alte statului vor fi eliminate în 180 de zile

Legea a fost votată cu 241 de voturi și urmează să intre în vigoare la 180 de zile de la data publicării ei în Monitorul Oficial al României. Deci undeva prin vara anului viitor nu vom mai auzi de birocrație.

Gata cu copiile xerox atunci când mergem să ne schimbăm buletinul, permisul sau alte documente în relația cu statul. Nu mai au voie să perceapă nici o taxă suplimentară care să acopere astfel de costuri. Obligă toate instituțiile să publice modele de formulare și cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate în format electronic.

Orice instituție publică, organe de specialitate, persoane juridice de drept privat sunt obligate să elimine cerința de depunere a copiilor legalizate după documente! 

În sfârșit dispare dosarul cu șină, copiile xerox după documente și copia legalizată.

Ce părere aveți? Vă bucurați?

Sursă: digi24.ro


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu