Pandemia de covid a schimbat multe lucruri, printre ele amintim noul trend de Work From Home. Majoritatea angajațiilor nu mai vor să se întoarcă la birou fizic pentru că pot lucra de oriunde. Ian Goodfellow fiind Directorul diviziei Machine Learning și-a dat demisia din cauza politicii Apple care vroia ca zilele următoare toți angajații să revină la birou.

Directorul Ian Goodfellow al diviziei Machine Learning și-a dat demisia din cauza politicii Apple de întoarcere la birou

Acesta a venit la Apple în 2019 plecând dintr-o poziție similară de la Google. Ați ghicit, Google l-a angajat la DeepMind, o divizie a lor bazată pe Inteligență Artificială și poate lucra liniștit de oriunde fără să fie nevoit să se întoarcă la birou!

Săptămânile trecute a fost un sondaj la televizor, în care peste 55% din angajații care au participat la studiu au spus că nu vor să se mai întoarcă la birou, iar munca hybridă cu 1-2 zile la birou și restul de acasă nu este o alternativă fiind dispuși să își schimbe locul de muncă dacă vor fi obligați să revină la birou. Dacă vă uitați pe majoritatea anunțurilor de angajare (desigur în domenii de unde se poate lucra de acasă) veți găsi cuvintele: 100% Remote.

Anunțul oficial de întoarcere la birou a fost amânat (din nou) din cauza creșterii cazurilor de covid. Momentan sunt divizii în cadrul Apple unde angajații sunt obligați să vină 2 zile la birou și să poarte mască peste tot!

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu