În cadrul unei conferințe la care a participat și Tim Cook în Germania, aflăm că Apple urmează să folosească cip-uri produse de TSMC în fabrica din Arizona, SUA după ce construcția ei planificată pentru 2024 va fi gata.

A17 Bionic va fi produs pe tehnologie 3nm de TSMC. Apple acceptă condițiile de majorare a prețurilor pentru cipuri

Anul trecut, cei de la TSMC au confirmat deschiderea primei fabrici pe pământ american, termenul de execuție fiind sfârșit de 2023 început de 2024. Dacă lucrurile merg conform planului, este posibil ca din 2024 să vedem pe linia de producție primele cip-uri Apple Silicon dedicate telefoanelor, tabletelor sau laptopurilor.

Apple folosește tehnologiile celor de la TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) pentru toate cip-urile A-series și M-series dezvoltate de inginerii Apple in-house. De anul viitor este posibil să vedem deja cip-uri Apple pe arhitectură de 3nm. Pentru început fabrica TSMC din Arizona va produce cip-uri pe 5nm, urmând ca apoi liniile de producție să fie înlocuite cu tehnologii mai noi.

Fabrica TSMC din Arizona

We’ve already made a decision to be buying out of a plant in Arizona, and this plant in Arizona starts up in ’24, so we’ve got about two years ahead of us on that one, maybe a little less and in Europe, I’m sure that we will also source from Europe as those plans become more apparent.

 

–Tim Cook, Apple CEO

În următorii ani este posibil să vedem și prima fabrică TSMC din Europa după ce Spania a declarat că vrea să investească miliarde de dolari în producția de cip-uri.

Sursă: patentlyapple.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu