Veste șoc, compania Digi.Mobil, al 3-lea operator telecom din România, va implementa cu data de 20 octombrie VoLTE doar pe terminalele Galaxy S8 și S8+. Tehnologia VoLTE sau Voice over LTE, oferă posibilitatea utilizatorilor să folosească o bandă cu spectru mul mai larg, pentru conexiuni de date și voce în același timp la o calitate superioară.

Din păcate parteneriatul Digi.Mobil și Samsung oferă aceste soluții doar pentru o anumită gamă de telefoane. Se pare că operatorul a implementat această opțiune acum, însă varianta unui parteneriat cu Apple, cred că era mult mai profitabilă.

VoLTE la Digi

„Incepând cu data de 20 octombrie, utilizatorii Digi Mobil care folosesc terminale Samsung Galaxy S8 si S8+ vor putea beneficia de noul serviciu Voce 4G, respectiv de avantajele tehnologiei VoLTE. Acesta este incă unul dintre pașii importanți pe care îi întreprindem în consolidarea poziționării Digi Mobil ca un furnizor de servicii de încredere, dar și accesibil în continuare pentru toți românii. El se adaugă la investițiile continue în extinderea acoperirii rețelei la nivel național, densificarea celulelor pentru sporirea puterii și stabilității semnalului, dar și la ofertele comerciale, concepute astfel încât să raspundă cerințelor și nevoilor de comunicare ale clienților, prin cele mai bune prețuri și trafic de date nelimitat la orice abonament.”, a declarat Valentin Popoviciu – Vicepreședinte RCS & RDS.

„Ne bucurăm că impreună cu Digi Mobil am finalizat testele si am validat Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ ca primele dispozitive compatibile cu serviciul Voice over 4G. Aceste dispozitive pun la dispoziția utilizatorului cele mai bune servicii mobile de comunicare, fie că vorbim despre traficul de voce sau cel de date. Suntem convinși că parteneriatul cu Digi Mobil va aduce și pe viitor o serie de servicii inovatoare disponibile pe hardware-ul de top Samsung”, a declarat Cristian Cojocaru, Head of Telecom, Samsung Electronics România.

Singurul operator care oferă VoLTE și VoWIFI este Orange România, Vodafone rămânând doar la stadiul de ”anunțat clienții”.

Neavând această opțiune, de fiecare dată când apelați sau sunteți apelat telefonul trece în mod automat în rețeaua 3G. Uneori își revine la loc, alteorni nu.

Serviciul voce 4G, precum și activarea lui sunt gratuite pentru toate abonamentele din ofertă.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu