Digi.mobil introduce apelurile de voce prin VoLTE cu acces la voce și streaming simultan

by on Jun 27, 2017, 13:48
9 3328

Începând din luna septembrie Digi.mobil introduce apelurile de voce prin VoLTE cu acces la voce și streaming simultan. Antenele 4G au fost disponibile doar pentru banda 38 la început, iar mulți utilizatori s-au plâns că au telefoane de ultimă generație, dar nu le pot folosi la capacitate maximă pentru date și voce.

Din toamna trecută putem utiliza serviciile 4G ale Digi.mobil în banda 1 pe 2100MHz unde majoritatea terminalelor suportă această frecvență.

„După cum i-am obisnuit deja pe utilizatorii serviciului Digi Mobil, în mod transparent și corect, continuăm să menținem cele mai mici tarife existente pe piața pentru voce și date. Totodată, căutăm permanent să îmbunătățim și calitatea serviciului, astfel încât abonații noștri să beneficieze de cea mai mare cantitate de date inclusă în abonamentele din România, adică 50GB/lună, fără costuri suplimentare. Astfel, serviciul de voce 4G ne va ajuta să punem și mai bine în valoare acoperirea în continua extindere a rețelei Digi Mobil, combinată cu stabilitatea semnalului și calitatea sunetului. Toate acestea, la prețuri adaptate puterii de cumpărare din România”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS & RDS.

Ce înseamnă VoLTE?

VoLTE sau Voice over LTE, înseamnă că utilizatorii pot comunica folosind tehnologia 4G atât pentru voce cât și pentru date. În acest moment dacă utilizai 4G și inițiai o convorbire, telefonul se trecea automat în 3G pentru inițierea apelului, fiind nevoie de multe ori de o durată de așteptare de 5-10 secunde până când se forma numărul și apela persoana dorită.

Beneficii:

  • Conexiune instantanee a apelului
  • Calitate HD a sunetului
  • Voce și date simultan

În această pagină puteți verifica locația în care vă aflați, ce acoperire are.

Pe forumul utilizatorilor de Waze, majoritatea erau nemulțumiți pentru că nu puteau folosi aplicația Waze, în timp ce vorbeau la telefon. Iată că din septembrie lucrurile se vor schimba și vom putea naviga pe internet, vom putea face streaming și vom putea vorbi la telefon în același timp.

Bravo, RDS!


Update: Noile tarife de roaming începând cu 1 iulie 2017

9 COMMENTS

  1. Dar roamingul, roamingul cat costa?

    LE: ionică – poti macar sa folosesti o adresa de mail valida?

  2. Pe cand un update la aplicatia de DigiOriunde. Este varianta accesibila de voice over IP care insa nu mai poate fi folosita pe terminalele cu Android superior versiunii 6.0.
    E pacat sa se piarda asa ceva, e un mare ajutor chiar si in Roaming, unde pe RDS platim ceva, inca!
  3. @Bogdan C Digi Oriunde are o ultimă actualizare în 3 noiembrie 2014 pentru iOS, nu știu pentru Android dar bănuiesc că tot pe atunci. Poți încerca să lași un mesaj pe site-ul rcs-rds.ro la secțiunea contact și să scrii acolo că vrei o actualizare pentru aplicația Oriunde.

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!