Vă spuneam astăzi că sunt nemulțumit de ultima versiune 10.13.3 pentru macOS în care ceva îmi mânca bateria la MacBook mai ceva ca jocurile, cu procesorul la maxim și coolerul mergând blană la 6500rpm. Toată ziua mi-am petrecut-o căutând soluții și analizând fiecare proces.

Toate procesele indicate, duceau către pluginul flash player, cel de la rds pentru digi-play și mai era încă ceva, necunoscut, dar care mânca resurse în background și nu numai.

Singura modificare făcută acum 1-2 săptămâni, a fost instalarea lui uBlock, cică un program mai șmecher ca AdBlock. Instalat folosit, șters!

Acesta fiind un open source, toți cei care doresc pot colabora pentru a ajuta în dezvoltarea lui. Din păcate, aplicația se pare că este mare consumatoare de resurse, în background, având un impact foarte mare asupra bateriei unui MacBook. În cazul meu, impactul a fost de 50%, adică în loc de 10 ore de browsing, edit, blog am ajuns ca după 5 ore să îl pun la încărcat.

Dacă aveți probleme cu bateria și folosiți uBlock, știți ce trebuie să faceți!


Update: De o oră și jumătate butonez la el iar de la 47% bateria mi-a ajuns la 27%. Dacă aveam instalat uBlock acum eram pe roșu și trebuia să îl încarc. Uitați-vă la baterie și impactul ei, mă refer la graficul de sus din poză comparativ cu acesta. Se vede diferența?

update: 30.01 și așa arată la 3%.

update: 31.01.2018 – am încărcat bateria aseară, până azi dimineață. De atunci și până acum a fost în stand-by, iar acum după ce l-am pornit îmi arată cam 9 ore de utilizare.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Exista uBlock si uBlock Origin. uBlock Origin mi se pare cea mai light din punct de vedere al resurselor (cel putin in Windows) urmata de AdGuard.

    • @andreig folosesc de ani de zile AdBlock și am fost mulțumit, și sunt în continuare. Pentru macOS am găsit doar uBlock, tot ce îi posibil să existe și Origin. Încearcă și AdBlock Plus s-ar putea să ai o surpriză plăcută în baterie dacă le utilizezi pe un laptop 🙂

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu