Suntem în 2018 iar drumurile sunt făcute cât să reziste un sezon, după care iar se repară, iar țin un sezon și tot așa. Timpul trece, leafa merge și banii întră în conturi. Dacă tu îți iei daună totală cu mașina, faci accident sau îți lași janta acolo, nu te despăgubește nimeni, decât dacă îi dai în judecată, minim 3 ani.

daună totală

Oare cât o să mai suportăm să vedem lucruri făcute la suprapreț cu cele mai ieftine produse și cu calitatea cea mai proastă? Cam cât? Încă 30 de ani? De curând am fost la Costești, lângă Orăștie și am numărat 218 gropi în care poți liniștit să îți lași roata acolo, dacă circuli pe noapte, imposibil să nu le iei pe toate.

Știți scandalul Hexipharma care zace acum într-un sertar iar milioanele de euro sunt bine puse, cam de atunci s-a schimbat și legea achizițiilor care spune să nu se mai cumpere produse ieftine dar ei ca handicapații au lăsat criteriul “prețul cel mai scăzut” chiar dacă au introdus costul cel mai scăzut (adică cea mai bună variantă de preț pe produs și serviicile ulteriore).

Oricum, la articolul în care se face referire la criteriul de departajare spune clar că autoritatea contractanță poate cumpără cele mai josnice produse fără să țină cont de detaliile tehnice sau specificații, adică degeaba te bați cu pumnul în piept că faci 100 km de autostradă când tu o faci cu piese de lego.

Ah să nu uit, a zis Lae pe facebook că în această vară timișoara va suferi din nou lucrări de lărgine benzi, borduri, asfaltări și alte cele. Deci, trafic “mai bun” și să nu uitați să plecați cu 30 minute mai repede de acasă ca să ajungeți la timp acolo unde vreți.

Motorină și tutun cum zicea un prieten.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu