Ieri la ora 17:00 a fost programat evenimentul Galaxy Unpacked organizat de Samsung pentru prezentarea lui Note 20 Ultra, Galaxy Buds, Galaxy Watch 3 și Galaxy Tab S7.

Galaxy Unpacked event by Samsung
Photo: thejakartapost.com

Începând de astăzi toate produsele prezentate sunt disponibile pentru precomenzi:

→ Galaxy Note 20 Ultra – 4599 lei → 6699 lei – Precomandă

→ Galaxy Watch 3 – 2099 lei → 2199 lei – Precomandă

→ Galaxy Buds – 899 lei – Precomandă

→ Galaxy Tab S7 – 3299 lei → 5299 lei – Precomandă

De ce nu mi-a plăcut evenimentul

 1. Cei care au prezentat au fost slab pregătiți, au rostit de nenumărate ori cuvintele „Powerfull, notes, the new normal”;
 2. Au prezentat o soluție integrată din aplicația Notes pe web, pe tabletă sau pe un laptop unde ai instalat Windows. Pe bune?! Ai produsele tale și nu ești în stare să îți creezi un ecosistem? Apelezi la Microsoft ca să ce? Adaugi Xbox? Câți dintre voi merg cu maneta după ei ca să scoată telefonul să se joace jocuri cu bani de pe Xbox store? LOL!
 3. Nu aduci hardware nou, pui o culoare ciudată și te lauzi că o să fie wow mai ales că majoritatea utilizatorilor se plâng de exynox, de spatele de plastic scuze Glastic, etc.
 4. Îți faci un parteneriat cu Netflix ca să înveți utilizatorii să se uite la clipuri cu bucătari și how it made. Penibil.
 5. Căștile au o formă ciudată, deși ei zic că sunt confortabile și poți să stai cu ele toată ziua mă face să mă îndoiesc. Nu au specificat pentru cei care fac sport, cad din urechi?
 6. Integrarea dintre Note 20 Ultra și magazinele online și alte briz-brizuri nu are nici o finalitate pentru că nu există astfel de servicii în România.
 7. Aduci un Pen pentru tabletă, bagi și o tastatură care să te ajute la productivitate și „ingeniozitate”. Pe bune? Chiar așa pe față să furi de la Apple?
 8. Pui funcția EKG pe ceas și prezinți acest feature ca fiind primii care ați făcut asta. Pe bune? Ați aduăgat fețe la ceas, wow aveți 80.000. Mișto că vă puteți asorta ecranul ceasului cu ținuta. #FAIL
 9. Cea mai importantă dintre toate acestea de mai sus este, ghiciți?

Mizeria de reviews și produse în teste înaintea prezentării oficiale. De ce? Păi, e simplu, evenimentul a început la 17.07 minute, iar de la ora 17:00 s-a umplut youtube-ul cu clipuri de hand-on, reviews, how-to și toate celelalte informații care le-ați prezentat voi în Galaxy Unpacked. Nu e trist ca majoritatea utilizatorilor să se uite la alte clipuri și nu la prezentarea ta? Chiar nu dă de gândit?

Nu era mai simplu ca prezentarea să dureze 1 oră, faci un NDA cu cei care au testat produsele, iar după prezentare toate clipurile lor să fie live? Ochii sunt toți pe evenimentul tău, ai audiență, ai dorință de a prezenta noi produse și servicii fără ca oamenii să își piardă interesul în primele minute.

Din acest motiv plus multe altele, Apple este pe Samsung din orice punct de vedere!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

 • …și sunt mai multe de spus, însă îți recomand să te uiți la aceste două videoclipuri, unul venind de la cineva care aprecia mult Samsung și acum a trecut la iPhone:

  https://youtu.be/aYPaso1zHow

  https://youtu.be/Oh_I44uOubA

  Prezentarea celor de la Apple la WWDC 2020 a fost next level și nici măcar n-au prezentat vreun produs.

 • Functia EKG nu functioneaza pe AW2 nici acum, cu exceptia Korea de Sud. De ce lumea crede ca noul watch functioneaza?

 • @mike și nici nu o să funcționeze vreodată pe AW 1, 2 sau 3. Doar de la Seria 4 în sus.

  „Funcționarea aplicației EKG
  Aplicația EKG de pe Apple Watch Series 4 sau versiuni ulterioare generează o electrocardiogramă (EKG) similară celei generate de o electrocardiografiere cu un singur fir (sau Lead I)”

  Claudiu, am văzut clipurile, simple as that. Keep it simple 🙂

 • AW2 a nu se confunda cu Apple Watch 2, e vorba despre Active Watch 2 din simplul fapt ca facem referire la producatorul din articol.

 • @mike greseala mea. Nu are cum sa aiba hardware compatibil. Ai nevoie de senzori, din acest motiv doar de la Galaxy Watch 3 si viitoarele vor avea EKG.

 • Samsung’s Galaxy Watch Active 2 represents the Korean company’s biggest push into health tracking. It has Samsung’s most accurate smartwatch health sensor with 8 photodiodes, double the number on the original Galaxy Watch Active, and an ECG sensor. These new sensors were added to support two of the smartwatch’s headlining features: ECG and blood pressure monitoring. However, neither feature is actually available on the Galaxy Watch Active 2 yet since Samsung needs to clear regulatory hurdles before they can enable them. After months of waiting, Samsung has announced they are getting ready to launch ECG monitoring on the Galaxy Watch Active 2 after the feature was approved in South Korea.

 • @mike din ce spui mai sus inseamna ca Active Watch 2 are senzor de EKG si a fost aprobat doar in Koreea de Sud. Dupa ce vor primi acceptul in Europa, probabil ca ajunge si la noi in Romania si atunci se poate utiliza. Asa s-a intamplat si cu Apple, au primit aprobarea in US si apoi in Europa.

 • Spun ca acei clienti au asteptat de anul trecut, cam pe vremea asta si inca nimic concret cu activarea functiei la Samsung. . La Apple a fost o chestiune de 6 luni, daca-mi aduc bine aminte, apoi s-a activat pentru toata zona EU. Clientii au inceput sa faca retur la GAW 2 din acest motiv, fiind vorba de a vinde un produs care inca nu este integral functional. Doi, clientii din Korea care au EKG activ se plang ca trebuie recalibrat dupa fiecare 30 de zile, cu ajutorul unui aparat extern de tensiune, probabil e o corelare intre puls si EKG in softul lor. In concluzie, au oferit o promisiune la cumparare, probabil un must have, dupa care au abandonat clientii, oferind scuze penibile de vreo 2-3 ori pana in prezent.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu