Conform unor brevete recent descoperite, Apple ar fi lucrat la ochelarii cu realitate augmentată (AR) Vision Pro încă de la lansarea iPhone-ului în 2007. Brevetele dezvăluie un dispozitiv ambițios care combină AR cu realitatea virtuală (VR) pentru a oferi o experiență imersivă utilizatorilor.

De ce Apple Vision va fi un succes?

Brevetele descriu un dispozitiv portabil cu un ecran de înaltă rezoluție, un procesor puternic și o serie de senzori care ar putea urmări mișcarea ochilor și a mâinilor utilizatorului. De asemenea, se menționează posibilitatea integrării unor proiectoare holografice pentru a crea imagini 3D realiste ne mai întâlnite până acum!

Deși brevetele au fost depuse cu mulți ani în urmă, ele sugerează că Apple are o viziune pe termen lung pentru ochelarii AR. Compania a investit enorm  în AR în ultimii ani, iar lansarea Vision Pro este un pas important în consolidarea poziției sale în topul preferințelor clienților.

Apple nu este singurul jucător important care lucrează la ochelari AR. Companii precum Microsoft, Google și Meta (fostă Facebook) au deja propriile proiecte în curs de dezvoltare, însă nici una nu se ridică la nivelul lui Vision Pro.

Există încă o serie de provocări de depășit pentru Vision Pro ca să devină un produs de larg consum. Costul ridicat al headset-ului, durata de viață limitată a bateriei și lipsa de conținut compatibil sunt doar câteva dintre obstacolele care trebuie eliminate în viitor.

Descoperirea brevetelor Vision Pro oferă o privire fascinantă asupra ambițiilor Apple, care dezvoltă soluții după ani de zile de cercetare și dezvoltare la care concurența doar visează.

Sursă: Bogdan Bratu


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu