Cele mai noi modele Dacia Logan și Sandero Stepway și-au arătat măestria la testele Euro NCAP. Au obținut decât 2 stele, deci sunt foarte sigure.

Dacia Logan 2021

Dacia Sandero Stepway 2021

Date Euro NCAP

  • 4 stele pentru pasageri scaune față
  • 4 stele pentru copii scaune spate
  • 3 stele pentru protecția pietonilor și bicicliștilor
  • 2 stele pentru sistemele de asistență

Dacia a răspuns că ei sunt preocupați de clienții săi și de siguranța lor, iar în fiecare an au adus îmbunătățiri. Când am cumpărat Loganul în 2007 așa de preocupați de clienții și siguranța lor încât nu aveam nici servo, nici ABS, nici climă, nimic. Ah, vroiai un pic de conform, trebuia să plătești extra câteva sute de euro.

Noile Dacia Logan și Sandero Stepway sunt primele modele care vin standard cu franarea de urgență (AEB – Automatic Emergency Brake), care funcționează doar la mașini NU și la oameni, bicicliști sau alte obiecte.

Defapt Dacia spune că protocoalele de test Euro NCAP sunt din ce în ce mai severe NU că mașinile lor nu îndeplinesc standardele normale de siguranță! Ieftin, ieftin și bun.

O vorbă veche „we die like real men”.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

  • Trollati de’an plua, sincer! In fapt la siguranta a obtinut 4 stele, depunctarea aia la 2 stele e legata de niste cacaturi de gajeturi pe care nu le au multe masini si siguranta biciclistilor pluii!
    Ba e ok un troll inteligent, dar asta sincer, e de 2 bani marunti.

  • @ice4you am scris sus câte stele a obținut pe fiecare categorie, nu e vina mea că rezultatul final e de 2 stele! I don’t give a fuck! Astea sunt testele, te adaptezi sau te lași de produs mașini dacă nu poți ține atinge niște standarde.

  • Nu le atinge nici dracu dude, radare cu laser in standard? Lane assist? Cine pana mea ofera asa ceva? In rest … ma ia deja cu capul cand vad ca si Euro NCAP o ia pe cu capra „green”, de parca fix de protectia aia la biciclisti i’se rupe cuiva cand cumpara o masina. Una peste alta, testele au fost efectuate dupa noile standarde care sunt mult mai dure prin care nu au trecut inca multe din masinile noi, pentru utilizator insa masina este foarte sigura, 4 stele la protectia pasagerilor e un scor mai mult decat decent pentru o masina accesibila si aici ar trebui sa fim cat de cat obiectivi.

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu