Știu, probabil s-a discutat în nenumărate rânduri despre “cât de buni” trebuie să fim noi, înșine, iar apoi ca să putem cere și de la alții trebui să avem niște exemple. Exemple care nu se fac ușor, ci ai nevoie de timp, ai nevoie de “antrenament”, ai nevoie de acea fărâmă de bunătate pe care să o oferi celorlalți.

A picat Ponta, a picat guvernul, dar monștrii sunt tot acolo, tot în funcțiile lor de șmecheri și conduc această țară, această minunată țară, dusă în pragul neajunșului chiar de “ei”.

Ce trebuie să facem noi?

E simplu, mesajul acestor două poze este mai mult decât grăitor. Dacă ai făcut măcar o dată ceea ce scrie aici, nu te rușina, poți să o faci și a doua, treia, samd, dar cel mai important îi poți învăța și pe alții, chiar dacă va fi greu la început, eu zic că lumea se schimbă.

Eu

  • nu blochez intersecția
  • nu clanxonez fără motiv
  • am ignorat, de multe ori, însă în ultima perioadă am preferat cealaltă baricadă.
  • numai arunc de mult timp folii, hărtie, țigări sau orice alt obiect pe jos. Caut un COȘ DE GUNOI!
  • stau pe partea dreaptă pe banda rulantă, de când mi s-a atras atenția de către cei care vroiau să treacă.
  • respect regulile, pentru că nu degeaba sunt făcute, chiar dacă pe alții îi doare în cot. Acest lucru îl fac chiar de când am obținut, pe bune, permisul. În toți cei 8 ani de condus, am la activ doar o amendă, cu 2 puncte pentru telefonul mobil. Atât!
  • nu am făcut-o până acum, dar promit că am să găsesc timp pentru a raporta nereguli, fie că vorbim de blog, internet, facebook sau numere de telefon speciale.
  • nu mai dau “atenții”, muncesc, plătesc la stat, angajatorul plătește, nu mai este nevoie și de alte mici atenții. Pentru cei care cer șpagă, există un număr de telefon pentru raportare/reclamare

Aveți posibilitatea să contribuiți la semnalarea unor fapte de corupție despre care aveți cunoștință și la tragerea la răspundere a persoanelor suspectate de comiterea lor. În acest scop, aveți următoarele modalități de a comunica aspectele despre care aveți cunoștință.
Vă atragem atenția că informațiile transmise în modalitățile descrise mai jos nu au caracterul unei sesizări conform art. 288-290 din Codul de procedură penală și nici al unei petiții conform OG 27/2002, cu modificările și completările ulterioare. Aceste date vor fi folosite de procurori în activitatea de urmărire penală, conform dispozițiilor legale, în măsura în care vor fi considerate utile și concludente.
• Adresă de e-mail [email protected]
• telefonul anticorupției +4021 312 7399, care funcționează permanent.
• formular on-line pentru comunicare de date despre acte de corupție

Cel mai important lucru, pentru a intra în legalite, oriunde mergi, CERE BON FISCAL, chiar și pentru 2 lei!


*Salvează acest articol, nu știi când o să ai nevoie de el!


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu