Uite că a venit și vremea când companiile care au acumulat miliarde de lei datorii la stat să le fie șterse cu buretele. Dacă analizăm puțin situația, o luăm așa:

  • suntem sub aripa statului
  • profităm cât putem
  • dacă nu plătim furnizorii ce se întâmplă? Nimic.
  • dacă mai luăm marfă, oare ăștia ne dau? Da, îi mințim că ne vin banii.
  • și uite așa trec 10 ani, 20 de ani, iar noi tot pe minus suntem.
  • toate bune până când statul numai poate da bani în stânga și în dreapta așa fără nici un rost pentru „toți” băieții deștepți.

Nu există surse de finanţare pentru stingerea acestor obligaţii şi că este nevoie de anularea datoriilor, pentru a nu se ajunge în situaţia în care companiile din industria de apărare să intre în faliment, fapt care ar conduce la imposibilitatea asigurării capacităţilor necesare protejării, „în timp real”, a intereselor esenţiale şia le siguranţei naţionale. (sursă)

Cine scapă?

Săracii, așa de rău îmi pare de ei, nu au furat destul, acum o pot face din nou. Restart! Ei bine, acestora le vor fi șterse datoriile: Tohan Zărneşti, Carfil Braşov, Metrom Braşov, Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanică Plopeni, Uzina Mecanică Sadu, Uzina Mecanică Mija, Uzina Automecanică Moreni, Arsenal Reşiţa, Uzina Mecanică Bucureşti, Electromecanica Ploieşti, Uzina de Produse Speciale Dragomireşti, Pirochim Victoria, Fabrica de Pulberi Făgăraş.

Datorii

Deci va fi război dacă tot băgăm bani în companii mâncătoare de fonduri?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu