Dacă ești utilizator de iPhone cu siguranță te-ai întâlnit cel puțin o dată cu mesajul Your iCloud storage is almost full. Dacă nu știi ce înseamnă asta, am să îți explic în rândurile de mai jos și am să îți arăt cum poți să ai mai mulți GB pentru back-up.

Your iCloud storage is almost full

Contul de iCloud se folosește pentru a stoca toate informațiile tale de pe iPhone pe cloud. Adică ai mai multe aplicații care salvează date în iCloud pentru a putea fi sincronizate pe toate dispozitivele unde ai contul selectat.

Care sunt acestea?

Photos, Mail, Contacts, Calendars, Reminders, Notes, Safari, Home, Wallet, Game Center, Keychain, Find My iPhone, iCloud Backup și iCloud Drive.

Toate acestea folosesc datele aplicațiilor pentru back-up. Acestea ocupă normal niște MB sau GB în funcție de caz după cum puteți vedea în poza de mai jos, motiv pentru care terminalul tău când își face back-up le include și pe acestea.

Singurele care nu au ce căuta acolo când se face back-up sunt pozele. Acestea ocupă aproape 75% din totalul mărimii back-up-ului. Eu folosesc Google Photos pentru că aici pot urca nelimitat poze la rezoluție foarte ok fără să fiu condiționat de 5GB spațiu.

Desigur, poți cumpăra spațiu în plus pe iCloud plătind o taxă lunară sau anuală în funcție de dorință, însă eu unul, nu vreau să fac asta. Poate te ajută, poate nu, dezactivează-ți back-up-ul pentru poze.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu