Majoritatea dintre noi avem activată opțiunea 2FA pe iPhone, iar deseori când trebuie să ne autentificăm pe anumite site-uri sau servicii ni se cere un cod 2FA din 6 cifre. De obicei, codul este trimis prin SMS pe numărul înregistrat în contul respectiv.

Cum putem șterge automat mesajele care conțin coduri 2FA

Tot aici, pentru autentificarea folosind un sistem în doi pași unii dintre noi folosesc o aplicație dedicată ca Google Authentication sau Microsoft Authenticator. În aceste aplicații codurile se schimbă o dată la 30 secunde.

În schimb dacă folosim opțiunea prin SMS de primire a codului 2FA, de acum avem posibilitatea să ștergem automat sms-urile primite după utilizarea lor. Dacă dezvoltatorul aplicației folosește opțiunea de preluare automată a codului, nu mai trebuie să intrăm în aplicația Messages pentru a îl copia și lipi atunci când dorim să ne autentificăm.

Acest proces de ștergere automată este implementat de Apple în iOS 17, iar cei care doresc pot activa/dezactiva opțiunea de ștergere automată a mesajelor. Acestea rămân acolo, iar codurile oricum nu mai sunt valabile, deci ne ocupă doar spațiu de stocare.

Opțiunea Clean Up Automatically poate fi  activată din: Setări → Parole → Opțiuni → Verificare coduri → On/Off

Sursă: 9to5mac.com


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu