Cum poți salva permisul de conducere în ID Wallet dacă locuiești în Germania?

by on Sep 24, 2021, 11:00
3 364

Germania este prima țară din Europa care a dezvoltat o aplicație numită ID Wallet cu ajutorul căreia poți salva permisul de conducere pe iPhone.

ID Wallet Germany

Începând de astăzi 24.septembrie cei care locuiesc în Germania pot descărca gratuit aplicația ID Wallet.  Aplicația a primit aprobarea Federal Motor Transport Authority și Federal Printing Office.

Pentru activarea permisului de conducere trebuie să ai un buletin cu cip având funcțiile pentru online activate. Trebuie verificat pe acest site AusweisApp2, ulterior poți instala permisul de conducere în aplicația ID Wallet.

Pe viitor aceștia pot folosi permisul online digital de pe iPhone să se cazeze la hoteluri, să închirieze mașini de tip ride-sharing. Apple a introdus o astfel de opțiune pentru Wallet în iOS 15 însă nu este disponibilă decât în US și doar în anumite state.

Din păcate România încă nu este pregătită să aibe buletine cu chip, doar acum testează și ei funcțiile astea pentru digitalizarea nu a fost o prioritate.

3 COMMENTS

  1. Din păcate România nu este pregătită sa elibereze buletine standard intr-un timp rezonabil. Depus cerere in Iunie, așteptat 2 luni să vină materialele, pe urmă încă o lună eliberarea lui 🤦‍♂️

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!