Mark a spus lumii întrebi că el este bine, iar Facebook nu fură și nu vinde datele utilizatoriilor iată că o nouă opțiunie își face apariția printre internauți. Este vorba de recunoașterea facială pe Facebook cu ajutorul căreia, poți fi identificat în poze, poți fi tâguit automat.

recunoașterea facială pe facebook

Această opțiune este valabilă în US, fără Canada și Europa unde sunt diverse interdicții legislative, dar acestea se pot schimba, iar Facebook va avea acces și la fața ta. Opțiunea a fost discutată în decembrie 2017 și tot atunci a fost și lansată.

“The new setting respects people’s existing choices, so if you’ve already turned off tag suggestions then your new face recognition setting will be off by default. If your tag suggestions setting was set to ‘friends’ then your face recognition setting will be set to on.”

– Rochelle Nadhiri, purtător de cuvânt al Facebook.

Ce poate face Facebook cu recunoașterea facială?

  • Poate găsi poze cu tine chiar dacă nu ai fost tăguit;
  • Îți poate proteja contul de străini și conturi false folosindu-se de moaca ta;
  • Le spune tuturor cine este în poză.

Sper să nu credeți aceste „chestii mișto” pe care vi le dă gratis Mark, pentru că o să regretați mai târziu. Vă rog să vă revizuiți contul de facebook, să corectați/ștergeți datele personale și nu mai dați acces la toate aplicațiile și tâmpeniile care circulă prin news feed.

Cum dezactivăm recunoașterea facială pe Facebook

  1. Accesăm More.
  2. Privacy Shortcuts
  3. More Settings
  4. Face Recognition
  5. Turn Off.

*dacă nu vă apare această opțiune fie vă aflați în Canada sau Europa fie nu aveți un dispozitiv compatibil.

Ca treaba să fie treabă, atunci când oprești această minunată opțiune toate sugestii de tăguire alte tale vor fi oprite, adică nu vor mai funcționa atunci când cineva urcă o poză cu tine, te tăguie dar la tine nu apare.

Pentru a opri această nouă opțiune pe varianta desktop, trebuie să urmați aceeași pași privacy→more settings→face recognition→turn off.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu