Atunci când activăm Find My automat se setează și Activation Lock care este menit să prevină accesul neautorizat asupra dispozitivelor Apple (iPhone, iPad, iPod, Apple TV sau MacBook).

Dacă ți-a fost furat sau l-ai pierdut automat cine îl găsește nu îl poate folosi pentru că are nevoie de Apple ID-ul tău pentru a îl putea activa chiar dacă încearcă să rescrie softul prin iTunes. (… sigur, unii vor spune că există iCloud bypass și alte ilegalități)

Prin Find My poți activa și modul Furat cu ajutorul căruia poți seta un mesaj personalizat, eventual și numărul tău de telefon unde să te sune dacă vrea să îți înapoieze dispozitivul.

O altă opțiune întâlnită frecvent este pierderea datelor de logare cum ar fi parola sau întrebările de securitate setate la crearea contului. În acest caz trebuia sunat la Apple Support, iar cu ajutorul lor să poți să îți resetezi parola sau datele contului.

Acest lucru se putea face doar cu date doveditoare că dispozitivul este al tău, factură, informații despre achiziții, aplicații și altele. Apple s-a gândit că ar putea ușura acest aspect printr-un portal unde utilizatorii să poată să urmeze toți pașii necesari pentru a dezactiva Activation Lock fără să mai fie nevoie să apeleze la Apple Support.

Cum dezactivăm Activation Lock?

Accesăm portalul dedicat Apple Support folosind acest link și alegem una din opțiunile disponibile.

  1. Dacă îți amintești Apple ID și parola
  2. Dacă nu îți mai aminteși parola

Turn off Activation Lock

Ce trebuie să știi înainte de a cere dezactivarea

  • Trebuie să fii proprietarul dispozitivului – documentație care să ateste că tu l-ai cumpărat, serial number, IMEI sau MEID
  • Datele de pe dispozitiv vor fi șterse complet
  • Nu poți cere dezactivarea Action Lock pentru un telefon care este sub management al unei companii sau a unei instituții școlare.
  • Dispozitivul trebuie să nu fie în Lost Mode (adică să nu fie blocat prin Find My)

Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu