În cadrul conferinței WWDC22 din 7 iunie unde a fost prezentat noul sistem de operare iOS 16, am putut vedea o nouă categorie numită Visual Look Up care include Live Text și Live Objects.

Prin Live Text, putem selecta orice text dintr-o poză și îl vom putea traduce într-o altă limbă (româna nu există) sau pur și simplu îl putem copia într-o notiță, într-un mesaj sau într-o postare pe rețele sociale. Live Text a fost introdus anul trecut în iOS 15, iar acum odată cu iOS 16 a primit mici îmbunătățiri.

iOS 16 live text si Visual Look Up

O altă funcție interesantă este Live Objects care ne permite să selectăm timp de 2-3 secunde orice obiect, animal sau persoană dintr-o fotografie, aceasta este decupată live și cu drag and drop putem să o trimitem cuiva prin iMessage, să o salvăm în Notițe, etc. Trebuie să nu fie text în zona unde alegem să punem degetul că o să ni-l transforme în Live Text.

O mică demonstrație aveți în clipul de mai sus când îl ridic pe pitic din poză printr-o magie 🙂

Cum folosim Live Objects în iOS 16

Pentru a putea folosi Visual Look Up ca să ridicați un obiect/animal sau persoană dintr-o poză trebuie să aveți un dispozitiv cu procesor A12 Bionic minim. Adică funcționează pe iPhone XR, XS, 11, 12, 13 și iPhone 14.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu