un biciclist

Am fost la un pas să dau cu mașina peste un biciclist care nu purta veste, dimineața pe o ploaie mocaneasca, pe o bezna asa cum doar la Timisoara se poate, pentru ca becurile si iluminatul public sunt un moft, ea fiind luminata doar de semafoare.

Veneam pe acelasi drum pe care il fac in fiecare dimineata si mergeam catre birou. In intersectia de la Spitalul Victor Babes, loc unde trebuie sa dai prioritate celor care vin din stanga din Calea Lugojului si merg catre Continental, norocul meu a fost ca in momentul in care am ajuns in intersectie eram aproape oprit cand in fata mea m-am trezit cu un batran, imbracat in negru, cu o lanterna pe cap si cu o vesta reflectorizanta doar pe spate.

Vesta se tine desfacuta, nu trebuie sa o inchizi ca sa o vada si cei din fata, e important ca cei din spate sa te observe!!!

Toata ziua i-am vazut fata cu care s-a uitat la mine. Mosul a avut reflex si probabil a vazut ca am incetinit dar nu am oprit si a tras de ghidon in stanga ajungand in fata masinii si nu a intrat in aripa stanga. Cand mi-a aparut in fata am dat in frana si m-am oprit instant. Nu aveam viteza pentru ca nu obisnuisec sa ies ca boul cu masina in drum. Noroc ca nu a fost masina pe banda doi si a reactionat.

Nu caut scuze, e prima oara cand mi se intampla, dar daca mosul si-ar fi inchis vesta, probabil l-as fi vazut. Faptul ca am avut viteza mica am putut reactiona rapid. Asa ca, va rog sa aveti grija de voi, de cei din jurul vostru, dar cel mai important o atentie sporita atunci cand conduceti pe ploaie!

Daca ajungi sa omori pe cineva fie și un biciclist, fata lui din fractiunea respectiva iti va marca toata viata!


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu