Cum deschidem tava de la CD/DVD pe OS X dacă nu avem buton de eject

by on Dec 11, 2017, 21:08
0 58

De curând m-am jucat cu un Power Mac G4 de la Apple și nu știam cum să deschidem tava de la CD/DVD pe OS X Tiger versiunea 10.4.11. Am avut un cd cu muzică în interior, normal că i-am dat Eject și a ieșit, după ce am băgat tava înăuntru a dispărut de pe desktop și din Finder.

deschidem tava de la CD/DVD

 

2 metode simple și 1 cu semnul întrebării

  1. Apăsați Fn + F12
  2. Deschideți Terminal și scrieți drutil tray eject
  3. Deschideți Disk Utility, iar sub SSD sau HDD, trebuie să vă apară și CD/DVD însă nu e obligatoriu. Dacă apare click pe el și Eject, dacă nu, închideți aplicația.

*primele două variante funcționează și pe versiuni mai noi de macOS, pentru MacBook-uri cu unitate CD/DVD, asta în cazul în care nu au deja un buton dedicat de eject. 

După atâția ani, calculatorul e foarte greu, suportă rezoluție full hd 1920 x 1080, se deschide foarte ușor, componentele pot fi schimbate, însă doar cu altele compatibile. Are un procesor de 700MHz, vreo 1GB ram și merge ok.

OS X Tiger e foarte vechi motiv pentru care aplicațiile compatibile sunt tot mai greu de găsit. Dacă vreți să puneți un dongle pentru wifi aveți nevoie de drivere. A durat ceva până am găsit și sistemul de operare și i-am dat burn pe DVD.

NO COMMENTS

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!