De curând m-am jucat cu un Power Mac G4 de la Apple și nu știam cum să deschidem tava de la CD/DVD pe OS X Tiger versiunea 10.4.11. Am avut un cd cu muzică în interior, normal că i-am dat Eject și a ieșit, după ce am băgat tava înăuntru a dispărut de pe desktop și din Finder.

deschidem tava de la CD/DVD

 

2 metode simple și 1 cu semnul întrebării

  1. Apăsați Fn + F12
  2. Deschideți Terminal și scrieți drutil tray eject
  3. Deschideți Disk Utility, iar sub SSD sau HDD, trebuie să vă apară și CD/DVD însă nu e obligatoriu. Dacă apare click pe el și Eject, dacă nu, închideți aplicația.

*primele două variante funcționează și pe versiuni mai noi de macOS, pentru MacBook-uri cu unitate CD/DVD, asta în cazul în care nu au deja un buton dedicat de eject. 

După atâția ani, calculatorul e foarte greu, suportă rezoluție full hd 1920 x 1080, se deschide foarte ușor, componentele pot fi schimbate, însă doar cu altele compatibile. Are un procesor de 700MHz, vreo 1GB ram și merge ok.

OS X Tiger e foarte vechi motiv pentru care aplicațiile compatibile sunt tot mai greu de găsit. Dacă vreți să puneți un dongle pentru wifi aveți nevoie de drivere. A durat ceva până am găsit și sistemul de operare și i-am dat burn pe DVD.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG