Astăzi am să vă arăt cum adăugăm o notă într-un articol deja publicat sau care urmează să fie publicat. Astfel această simplă metodă poate fi utilizată pentru cei care au foarte mulți editori, contribuitori sau scriitor pentru site-ul/blogul lor.

Avem nevoie de câteva linii de cod care trebuiesc puse în functions.php eu de obicei orice adaug pun la sfârșit pentru că este extra.

Cred că numai este nevoie să vă spun ca atunci când faceți modificări la fișiere de temă sau sistem să faceți un backup sau să le copiați pe calculator, în caz de ceva doar le suprascrieți!

Cod

//Add private note
function ionica_note( $atts, $content = null ) {
	 if ( is_user_logged_in() )
		return '<div class="note">'.$content.'</div>';
	return '';
}

add_shortcode( 'note', 'ionica_note' );

//End private note

Utilizare <shortcode>

[ note ]
Notă:
Ai grijă că ai greșit poza din articol.
[ /note ]

Aici la <shortcode> trebuie să ștergeți spațiile în paranteze. Mesajul poate să fie pe o singură linie sau mai multe, eu am ales 2 linii astfel:

  • 1 linie “Notă:”
  • 2 linie “Mesaj”

Cum arată la mine

Cum sa adaugi o nota unui articol din wordpress

Cine poate vedea această notă

Bineînțeles tot noi vom selecta cine poate vedea aceste informații pe care eu, tu sau orice le va împlementa și are access la aceste funcții.

// Funcția mea
if ( is_user_logged_in() )

// Ce puteti folosi voi în functie de preferinte
if (current_user_can( 'publish_posts' ))
if ( is_admin() )
if ( is_author() )
if (current_user_can( 'edit_pages' ))
if (current_user_can( 'edit_dashboard' ))

CSS sau cum arată

Acum hai să discutăm puțin despre CSS și ce trebuie să facem ca să arate bine. Acea notă poate să fie pusă oriunde în articol dorești să scrii, să evidențiezi sau să atragi atenția. În funcția mea de mai sus doar cei care sunt logați pot vedea conținutul notei. V-am lăsat și o listă cu roluri de unde puteți alege.

În funcția dată va fi creat un element <div class=”note”> iar cu ajutorul lui putem customiza cum va arăta nota noastră.

Căutăm style.css (acesta poate să difere în funcție de tema fiecăruia) și adaug

.note {
color:#FF3300;
font-style:italic;
padding:1px;
padding-left:15px;
border-radius:10px;
-moz-border-radius:10px;
-webkit-border-radius:10px;
box-shadow:0 1px 7px rgba(0,0,0,0.1) inset;
background:url(../imagini/pin.png) no-repeat scroll right top 5px transparent;
}

sau putem adăuga direct în funcția noastră din functions.php codul și vom avea o sintaxă de genul <div class=”note” style=”font; mărime, formă, umbră; culoare;”>

div class="note" style="color: #ff3300; font-style: italic; padding: 1px; padding-left: 15px; border-radius: 10px; -moz-border-radius: 10px; -webkit-border-radius: 10px; box-shadow: 0 1px 7px rgba(0,0,0,0.1) inset; background: url('../imagini/pin.png') no-repeat scroll right top 5px transparent;">'.$content.'

Dacă ai întrebări le poți lăsa în comenturi și te ajut cu drag, dacă nu poți da un share folosind butoanele de mai jos, poate cineva are nevoie de acest mic tutorial.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu