Pentru că m-am confruntat cu această problemă, a doua oară ce-i drept, folosind atât Yosemite cât și El Capitan, după update opțiunile Share Options numai funcționau, iar widget-urile cu vreme, today sau social au dispărut din Notificationa Center.

share options

Foarte multe opțiuni pe net, însă nici una nu merge, motiv pentru care într-un final am găsit soluția.

  1. Se poate încerca cu quit la procesul Notification Center – nu merge
  2. Se poate încerca varianta cu linie de comandă în terminal, pentru unload/load Notification Center și apoi killall – nu merge
  3. Alte varianta care să modifice .plist de care nu știți, nu faceți.

Cum putem activa opțiunile?

  • Trebuie să închideți toate aplicațiile, restart, iar după sunetul de pornire apăsați ⌘+R ca să vă intre în recovery mode.
  • Aici vom selecta Utilities>Terminal
  • Vom scrie csrutil disable și apoi tasta Return.
  • Done. Restart

csrutil disable

PS: dacă nici așa nu funcționează, deschideți terminal și copiați următoarea comandă. Resetează toate opțiunile. (doar dacă nu merge varianta cu csrutil)

/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -seed

Odată cu sistemul macOS El Capitan, Apple a introdus un sistem de protecție denumit System Integrity Protection, care nu te lasă să faci modificări în sistem. După ce ați repornit sistemul ar trebui să funcționeze opțiunile de share și widget-urile din notification center.

Eu am să las dezactivată această opțiune pentru că nu am nevoie de fiecare dată să tot restart, comenzi, etc.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu