În aceată seară de la ora 19.00 (ora 10 la ei) Apple a ținut conferința de presă pentru viitoarele produse ce urmeasă a fi lansate/cumpărate online din Apple Store.

Pe 1 aprilie compania Apple v-a împlini 40 de ani de existență. Avem deja 1 miliard de device-uri active. Conferința a început cu Lisa, care ne prezintă mediul înconjurător și how frienly is Apple. Amazing.

Energy

Da, folosind soarele, vântul și apa Apple reușește aproape 100% să își mențină să se aprovioneze cu energie pentru toate magazinele sale din US și China.

Pe lângă acestă energie verde, cutiile vor fi produse doar din materiale reciclabile tocmai pentru a proteja copacii, pădurile și tot mediul înconjurător.

Punând accent foarte mare pe zona „verde” lansează și programul buyback sau Apple Renew pentru iPhone, iPad, iPod, iMac, Macbook, mai exact pentru toate produsele lor.

Folosind un robot industrial denumit Liam, pot extrage toate componentele dintr-un iPhone fără a pierde o bucățică de metal, plastic sau vreun șurub.

Meet Liam

ResearchKit

După ce în toamnă a fost lansat ResearchKit, iată că Apple trece la următorul nivel și aduce CareKit, care promite să facă pasul dintre pacient și doctor la o aplicație distanță.

Apple Watch

Tim Cook ne-a prezentat noile tipuri de brățări pentru Apple Watch. Cu siguranță anul acesta vom avea și Apple Watch 2, însă până atunci ne putem bucura de noul său preț mai mic cu 50$ dar și de noile brățări viu colorate care se potrivesc cu orice eveniment/ținută.

Apple TV

Tim ne prezintă pe scurt ceea ce poți face cu noul Apple TV, dar și cele 5000 de aplicații deja disponibile în App Store pentru tvOS. S-a pus accentul foarte mult pe Siri.

apple-tv

iPhone SE

După cum era de așteptat s-a lansat și noul iPhone SE, de 4 inch, care aduce aceleași performanțe ca și un iPhone 6s, însă mult mai compact, dar și mult mai mic. Se aseamănă foarte bine cu iPhone 5s, însă la performanțe nici nu se compară, fiind deja de 3x mai rapid.

Ceea ce aduce nou iOS 9.3 odată cu lansarea iPhone SE, este NightShift care nu este altceva decât f.lux aplicația pe care au refuzat-o în App Store, pe motiv că încalcă nu știu ce politici. Cu toții știm că Apple „copiază” multe dintre tweak-urile pe care le găsim dacă facem jailbreak, iar f.lux este unul dintre ele, el fiind disponibil și pentru OS X, windows sau alte tipuri de OS.

Odată cu el vine la pachet și opțiunea CarPlay care va fi disponibilă pe noile modele de mașini.

iPad pro

Dacă tot s-a lansat iPhone SE, să aducem și un iPad pro de 9.7 inch care să facă aceleași cheștii ca și cel mare, doar să fie mai mic să încapă în poșetă.

Concluzie

Nimic care să mă facă să schimb ceva sau să adaug altceva în colecția mea de produse Apple. Da, îmi lipsește momentan un Apple Watch și un Apple TV care nu sunt departe. Până atunci vă puteți bucura de iOS 9.3

Tocmai pentru că lumea caută și telefoane mici, au decis să facă acest „pas mic” cu iPhone SE și să rupă piața de telefoane cu un sistem stabil, nu ca și Android.

iphone-se-4inch

 

Ți-a plăcut ce a lansat Apple astăzi?


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu

Crazy Days 21-23 martie - eMAG