Recent cei de la ByteDance au lansat o aplicație TikTok Lite prin care doresc să recompenseze utilizatorii care urmăresc clipuri video, cu puncte care pot fi transformate în bani.

Comisia Europeană vrea să blocheze TikTok Lite

Aplicația este disponibilă în Franța și Spania momentan, urmând a fi extinsă către restul țărilor europene anul acesta. Thierry Breton, șeful pe plantația UE s-a gândit el că ar fi bine să blocheze aplicația TikTok Lite pentru că nu există reglementare din partea lor, iar aceasta ar putea crea dependență prin afectarea gravă a sănătății mintale a utilizatorilor.

Punctele căștigate de utilizatori, câțiva cenți pentru fiecare videoclip vizualizat vor putea fi transformate în bani sau vouchere pe Amazon. Comisia Europeană e de părere că nu există o evaluare prealabilă a riscurilor și a cerut celor de la ByteDance să vină cu un raport până pe data de 18 aprilie 2024.

Dacă TikTok nu va trimite raportul cerut de CE în perioada următoare aceștia vor primi o amendă de 1% din venitul anual și se vor trezi cu aplicația TikTok Lite blocată în Uniunea Europeană.

Sursă: mobilissimo.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu