Deși a fost un an greu cu o piață de telefoane mobile în scădere, Apple a reușit ce nu au reușit alții, cu 4 modele de iPhone le-a luat fața celor de la Samsung cu 325 de modele și devine compania cu cele mai multe vânzări de telefoane pe 2023.

Comparație iPhone 14 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra

Încă o dată ni se demonstrează că nu cantitatea este cea care contează în alegerea telefoanelor mobile, ci calitatea lor, iar aici experiența și dezvoltarea propriilor produse/componente își spune cuvântul.

Vanzari Apple vs Samsung pe 2023

În ceea ce privește designul, Apple și Samsung au abordări diferite. Apple preferă un design minimalist, cu linii curate și simple. Samsung, pe de altă parte, este mai îndrăzneț în designul său, cu forme și culori mai distinctive. Designul Apple este mai elegant și mai durabil decât designul Samsung. iPhone-urile au o construcție de calitate, cu materiale premium, cum ar fi sticla și metalul. Galaxy-urile, pe de altă parte, au o construcție mai plastică, care este mai predispusă la deteriorare.

Ambele companii folosesc cipuri de ultimă generație în smartphone-urile lor, dar Apple are un avantaj în ceea ce privește optimizarea software-ului. iOS este un sistem de operare foarte optimizat, care funcționează fără probleme chiar și pe cele mai vechi dispozitive. Android, pe de altă parte, poate fi mai lent și mai instabil, mai ales pe dispozitivele mai vechi.

Iată o comparație mai detaliată a celor două companii:

Criteriu Apple Samsung
Design Minimalist, elegant, durabil Îndrăzneț, distinctiv, mai plastic
Performanță Mai bună, datorită optimizării software-ului și a cipurilor Apple Silicon Mai bună pe dispozitivele mai noi, mai slabă pe dispozitivele mai vechi
Cameră Excelentă, cu avantaj în ceea ce privește stabilizarea imaginii Excelentă, dar fără avantaje semnificative
Software Mai bun, mai sigur, mai stabil, mai ușor de utilizat Mai accesibil, cu o varietate mai mare de opțiuni de personalizare
Preț Mai scump Mai accesibil

Iată că după niște ani, prețurile telefoanelor „premium” din sfera Android a ajuns să coste cât un iPhone sau chiar mai mult.

Sursă: mariuscucu.ro


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu