De anul trecut compania Google a anunțat că va prioritiza site-urile care au un certificat SSL instalat iar conexiunea dintre browserul clientului și server se va realiza printr-o identitate criptată și sigură. Toate site-urile care nu dețin un certificat SSL, vor afișa mesajul roșu „not secure”, în rest va rămâne doar lacătul.

certificat ssl

Schimbarea se va produce din această toamnă, mai exact de la începutul lunii octombrie.

“HTTPS usage on the web has taken off as we’ve evolved Chrome security indicators. Users should expect that the web is safe by default, and they’ll be warned when there’s an issue.”

Cel mai simplu, gratuit și utilizat certificat SSL este cel de la Lets Encrypt, care a fost adoptat de foarte multe firme de hosting pentru clienții lor. Și eu mă număr printre ei și sunt foarte mulțumit.

La începutul anului Google a spus că peste 78% din traficul făcut pe Chrome OS și macOS este https. Din păcate pe Windows și Android avem doar un trafic de 68%. Sper ca în maxim 1 an de zile toate site-urile să treacă pe acest protocol securizat. Nu spune nimeni că nu poate fi spart sau interceptat, însă șansele de reușită sunt tot mai mici.


Urmărește-mă pe Google News sau Feedly

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu