Spotify s-a văzut pusă în situația să plătească 1 milion de dolari unor cetățeni bulgari care nu au încălcat nici o regulă și nu au fraudat sistemul de muzică online.

Photo by Willian Justen on Unsplash

Cum a funcționat schema legală?

În 2017 s-au creat 2 playlist-uri, câteva sute de conturi premium Spotify, iar apoi acestea au ascultat non-stop acele melodii pentru care respectivii au primit bani, ca un fel de afiliere. Astfel cele două playlist-uri aveau cam 500 de melodii, iar fiecare avea cam 1200 de “ascultători”. Toate melodiile aveau între 30-40 secunde pentru a putea primi monetizare.

Cu 12.000 de dolari a câștigat 1 milion, astfel a creat 1200 de conturi premium și “le-a pus să asculte muzică de 30-40 secunde” mai ales că o melodie era contorizată cu 0.004 cenți. Într-o lună, 500 de conturi x 30 secunde pe repeat pot duce la 72 milioane de ascultări, astfel costurile câștigate ar fi de 415.000 dolari pe lună.

Având două playlist-uri și-a asigurat aproape 1 milion de dolari. Zici că doar românii sunt inventivi. Legal, nu au ce să le facă, nu există nici o lege care să îi condamne, conturile sunt reale banii pentru abonamente s-au luat, deci totul este perfect legal.

După această scamatorie, Spotify a schimbat cel mai probabil regulile ca pe viitor astfel de înșelăciuni să nu mai existe nici unde în lume.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu