Cel mai legal furt în Bulgaria pentru care Spotify a plătit 1 milion dolari

by on Aug 18, 2018, 22:18
1 48

Spotify s-a văzut pusă în situația să plătească 1 milion de dolari unor cetățeni bulgari care nu au încălcat nici o regulă și nu au fraudat sistemul de muzică online.

Photo by Willian Justen on Unsplash

Cum a funcționat schema legală?

În 2017 s-au creat 2 playlist-uri, câteva sute de conturi premium Spotify, iar apoi acestea au ascultat non-stop acele melodii pentru care respectivii au primit bani, ca un fel de afiliere. Astfel cele două playlist-uri aveau cam 500 de melodii, iar fiecare avea cam 1200 de “ascultători”. Toate melodiile aveau între 30-40 secunde pentru a putea primi monetizare.

Cu 12.000 de dolari a câștigat 1 milion, astfel a creat 1200 de conturi premium și “le-a pus să asculte muzică de 30-40 secunde” mai ales că o melodie era contorizată cu 0.004 cenți. Într-o lună, 500 de conturi x 30 secunde pe repeat pot duce la 72 milioane de ascultări, astfel costurile câștigate ar fi de 415.000 dolari pe lună.

Având două playlist-uri și-a asigurat aproape 1 milion de dolari. Zici că doar românii sunt inventivi. Legal, nu au ce să le facă, nu există nici o lege care să îi condamne, conturile sunt reale banii pentru abonamente s-au luat, deci totul este perfect legal.

După această scamatorie, Spotify a schimbat cel mai probabil regulile ca pe viitor astfel de înșelăciuni să nu mai existe nici unde în lume.

1 COMMENT

Leave a Reply


1. Comentariile fițoșilor, îngâmfațiilor și atotștiutorilor vor dispărea instantaneu!
2. Voia bună este la ea acasă, comentează acum!
3. Orice comentariu, este aprobat automat, dar poate fi șters fără explicații!