Nu am băgat de seamă, dar de când am schimbat hostingul am o mică problemă cu sitemaps_index.xml de la Yoast care nu mai vrea să funcționeze. Partea mai ciudată e că, de mult timp nu am mai verificat, am băgat în Webmaster Tools și la revedere, indexate aproapte toate, totul ok.

Mici erori din când în când, dar le-am reparat. De vreo 5 zile Yoast îmi spune că am o problemă cu site-ul iar pagina principală nu poate fi indexată de google. Mă uit în webmaster tools, bag un friendly test la pagină, toate bune. Hai să încerc și sitemaps_index.xml

Surpriză, blank!

yoast

Ei bine, acel sitemap există, dar nu poate afișat pentru că cei care folosesc un CDN (content delivery network) cu plată sau fără, direct pe un subdomeniu, nu mai este afișat datorită unei protecții pe care Yoast a construit-o în ultimele update-uri începând cu versiunea 6.3.0.

Dacă ai urcat acel sitemap în Webmaster Tools, poți sta liniștit, dacă nu va trebui să continui cu Yoast sau să îți alegi alt plugin de wordpress. Partea nasoală e că nu poate fi modificată locația lui, nu poate fi adăugat .xsl (exclude from string) din CDN, deci nu ai ce face. Rămâne așa.

Am încercat și o variantă de inserare manuală în header pentru un script cu locație către cdn.isay.ro/… nici o șansă.

Cât mai merge îl folosim, când nu, uninstall!

Pierre le scrie, iar fraierii răspund că nu au ce face, așa e din sistem. Vrei premium?

Porcăriile alea de la ei de pe site cu ce să faci când … sunt doar o mizerie și nu merge nimic.


Urmărește-mă pe Google News sau activează

 • Eu nu am înțeles mare lucru din ce ai zis tu, dar cred că ai înțeles complet greșit ce a răspuns omul de la suport. Sunt niște zdrențe pentru că nu vor să strice site-ul omului? Ce nenorociți!

  Dacă vrei musai să rezolvi, o faci simplu, printr-un filtru:

  add_filter('wpseo_stylesheet_url', function($url) {
  return str_replace('url vechi', 'url nou', $url);
  });

 • @ionut-staicu folosesc Yoast, iar cu ajutorul lui îmi crează un sitemap_index.xml pe care l-am urcat în Webmaster Tools pentru ca Google să știe mai rapid ce am prin site. Până la versiunea 6.3.0 acesta funcționa perfect, după această versiune, cei de la Yoast au protejat fișierul xsl (stylesheet) iar dacă nu există aceeași cale ca și pluginul (dacă ai CDN) nu funcționează și îți dă eroare de .xsl
  Tipul respectiv le-a scris că a găsit acea funcție, și că ei ar putea să facă „ceva” ca să revină la vechea formă, dar ei nu, te trimit către suport, unde trebuie să dai bani ca să ți-o personalizeze. Acum ai înțeles?

  Acum pun funcția în functions să vedem dacă merge.

 • După cum ziceam, nu poți oferi suport orbește.

  Dar cred că ar trebui să nu pui protocolul la replace. E.g.:


  add_filter('wpseo_stylesheet_url', function($url){
  return str_replace('www.isay.ro', 'cdn.isay.ro', $url);
  })

  Unde trimit factura? 😀

 • Timișoara 😀
  Stai să văd dacă merge… a murit site-ul :))))

  Lipsește ; de la sfârșit. Ai vrut să mă testezi @ionut-staicu

  Update: degeaba, tot nu merge isay.ro/sitemap_index.xml

  Dă-i pace, îl las așa, merge doar că nu afișează informațiile din sitemap pentru că nu găsește .xsl

Ți-a plăcut articolul? Lasă un comentariu